Close

Harrison Ford ismét vígjátékban

Több mint egy évtized után először látható Harrison Ford újra vígjátékban. A filmsztár személyesen is részt vett vasárnap Ébredj velünk című filmje berlini premierjén.

A produkcióban – amelyet márciusban mutatnak be a magyar mozik – Ford mogorva veterán tévés újságírót alakít, aki arra kényszerül, hogy az Ébredj velünk című reggeli televíziós műsor házigazdája legyen.

Alkalmasint akadnak, akik a való életben is mogorvának gondolják, de szerinte inkább csak félreértik függetlenségét – mondta a színész a telegraph.co.uk hírportálnak a napokban adott New York-i interjújában.

Nehéz meghatározni, mi is a hír manapság – mutatott rá a 68 esztendős sztár a film témájával kapcsolatban. „Természetesen a hírek teljesen megváltoztak, és a reggeli show-műsorokat nem igazán azért találták ki, hogy hírekkel szolgáljanak. Legfeljebb azt mesélik el, mi történt az éjszaka, a többi pedig magazinos mentalitás – egy kis ez, egy kis az. Ma már nehezebb művelt, tájékozott állampolgárnak lenni” – vélte Harrison Ford.

Az akció- és kalandfilmek hőse utoljára 1998-ban a Hat nap, hét éjszaka című filmben próbálkozott a vígjáték műfajával – kevés sikerrel.
Az Ébredj velünk forgatásán azonban jól érezte magát, és szeretett együtt dolgozni a tévés kolléganőjét alakító Diane Keatonnal – mesélte Ford, aki korábban még sohasem forgatott együtt a színésznővel.
Filmezéshez való viszonyáról úgy nyilatkozott: csak a szerepei érdeklik, a munka üzleti része, hogy saját produkciós vállalata legyen, az nem foglalkoztatja. Az sem érdekli, hogy beleszólása legyen a saját filmjeibe vagy védje az imázsát. „Nem érdekel, hogy Harrison Ford legyek.

Az érdekel, hogy Mike Pomeroy legyek (az ő szerepét játssza a filmben) és Indiana Jones és Jack Ryan. Nem akarok beszállni a Harrison Ford-bizniszbe. Azt veszem komolyan, amit csinálok, magamat azonban nem” – hangsúlyozta a színész.

A magánéletéről szólva nyíltan beszélt arról, hogy kétszer elvált, és már tíz éve a nála jóval fiatalabb Calista Flockhart színésznővel él, akit végül tavaly nyáron vett feleségül Santa Fében. „Nem igen változott semmi. Régi történet a miénk, de nagyon boldogok vagyunk” – mondta Ford. A kérdésre, hisz-e a házasságban, gálánsan azt felelte: „Calistában hiszek, ennyi az egész.”

A színész elégedetten említette meg, hogy házasságaiból öt gyermeke van, akik „mind boldogok és rendben halad az életük”. Négyen már felnőttek, a legkisebb, Calista kilencéves örökbefogadott fia velük él. Meglehetősen jó körülmények között: a családnak van egy farmja Wyomingban, háza Los Angelesben és luxuslakása New York belvárosában. A közlekedés sem probléma, hiszen Ford képzett pilóta, maga vezeti saját helikopterét és magánrepülőjét.

„Nem sok fizikai tevékenységet végzek. Teniszezem, alkalmanként edzek, jókat eszem és vigyázok magamra” – magyarázta, miért néz ki fittebbnek és fiatalosabbnak koránál.

Túl sokat nem forgat – ismerte el, ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy elég elfoglaltságot ad neki hobbija, a repülés, valamint a biodiverzitás védelme. A Conservation International elnevezésű nemzetközi szervezet alelnökeként elkötelezetten küzd az esőerdők védelméért és a fajok sokféleségének megőrzéséért.

„A nyugdíj az öregembereknek való. Én még, köszönöm, de dolgozom. Van egy kilencéves fiam, és szeretnék olyan soká élni, hogy láthassam felnőni. Élvezem az életet és addig akarok maradni, amíg tudok” – fogalmazott Ford.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top