Close

Ne csak a fantáziád mozogjon!

A 21. század embere nem igen mozgat mást, a fantáziáján kívül. A napi testmozgás a tv távirányítójának és a számítógép klaviatúrájának pötyögtetésében nagyjából ki is merül. Holott számtalan lehetőségünk van arra, hogy formába hozzuk, illetve tartsuk magunkat. Feltéve, ha van is rá igényünk.

 

 

Az emberek többsége azért kezd neki bármiféle mozgásba, mert változtatni akar. Nincs megelégedve önmagával, kompenzálni akarja az esetleges hiányosságait. Ez persze egyáltalán nem baj, hisz még egy makkegészséges embernek is szüksége van minimum napi húszpercnyi mozgásra. Azonban a legfontosabb minden mozgásformánál, hogy jól érezd magad. Sohasem szabad úgy hozzákezdeni egy edzésnek, hogy már azt a percet várd, amikor becsukhatod magad mögött az ajtót, vagy kivedd a dvd.t a lejátszóból, majd meg edd azt, amit ledolgoztál.  

Igaz, hogy feltornásztuk magunkat a tápláléklánc csúcsára, de az, hogy minden evők vagyunk, nem a szó szoros értelmében értendő. Az emberi szervezet ugyanis egyszerre, csak egy fajta ételt képes feldolgozni. Ezért Én a szétválasztó diétát ajánlom. Egy fogyókúra elkezdéséhez a 90 napos diéta, egy életstílus kialakításához pedig a Testkontrolt lesz a legeredményesebb. Természetesen semmi sem megy mozgás nélkül.

Ha késztetést érez valaki a változásra, célszerű télen belevágni, hogy nyárra biztosan meglegyen az eredmény. Személy szerint a fittnesztermi testedzést tartom a legmegfelelőbbnek. Előnyösebb az otthoni tornánál, mert több a motiváció. Veled együtt más is küzd a kilók ellen, és nem csak adja az instrukciókat, mint a dvd-n, amit már a második héten kívülről tudsz, ráadásul hamar bele lehet unni. Nem egy elvetendő dolog a fittneszbérlet ára sem, ami szintén ösztönöz abban, hogy igen is elmenj mozogni, mert nem csak energiát, de pénzt is fektettél bele. Mint mondják, minden kezdet nehéz, azonban a kemény munka látványos fejlődést eredményez, aminek persze a környezetünk is hangot ad. És valljuk be, kinek nem esik jól az elismerés?! A fittnesztermekben egyébként számtalan más lehetőségünk van, a kardió gépek és az izomfejlesztő gépék használatán kívül. Spinning edzéssel jó közegben, jó zenékre tekerhetünk, és aerobic órákra is járhatunk, ahol szintén motivál minket a csapat többi tagja, illetve az edző. Ha pedig minden energiánkat felemésztette a torna, levezetésként beülhetünk a szaunába (ami még méregteleníti is), vagy barnulhatunk a szoláriumba, Esetleg masszást is igénybe vehetünk, ami szintén megtalálható egy jobb fittneszteremben.

Sokan idegenkednek az edzőtermektől, mert félnek attól, hogy kinézik őket a már régebb óta ott edzők. Sajnos sok ember tényleg hajlamos az ilyesmire, viszont ha valaki veszi a fáradságot, és mozgásra adja a fejét, az már megérdemli az elismerést, mert szembe mert szállni önmagával. És ez a legnehezebb a világon. Semmi másra nincs szükség ehhez, csak kitartásra, és sok-sok akaraterőre. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy mi a legmegfelelőbb számunkra, személyi edzőt fogadhatunk, vagy edzéstervet kérhetünk az adott fittneszteremtől. A lényeg, hogy jókedvből történjen minden!

Megenni valamit egy perc is elég, azonban letornázni órákba telhet, attól függően mit vittünk be a szervezetünkbe. Ha pedig sokadszorra engedünk a kísértésnek, amit többnyire egy látszólag ártatlan sütemény testesít meg, az rövid időn belül kellemetlen látvánnyal társul. Nem hiába, emberek vagyunk, ezáltal hajlamosak bűnbe esni, amit már Éva is bebizonyított az almába harapásos akciójával. Ő a Paradicsomból való kiűzéssel lakolt tettéért, viszont az olyan ember, aki eltérő testalkattal rendelkezik az átlagtól, a társadalomból való kirekesztéssel lakol. Tehát érdemes kétszer meggondolni, mikor, és mennyit eszik az ember.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top