Close

A minőségi jogalkotás megteremtése a cél

 

Répássy: A minőségi jogalkotás megteremtése a cél
 A jogszabályok megismerhetőségének javítása a célja a jogalkotási törvényjavaslatnak – mondta Répássy Róbert államtitkár szerdán a parlamentben, az előterjesztés általános vitájának kezdetén. Az Országgyűlés egyidejűleg megkezdte a társadalmi részvételről szóló törvényjavaslat vitáját is.

 Répássy Róbert, a közigazgatási tárca igazságügyért felelős államtitkára kiemelte: a javaslat az elmúlt húsz év jogalkotási tapasztalatai, az uniós tagságból fakadó kötelezettségek és az alkotmánybírósági gyakorlat, valamint jogi dogmatika eredményeinek figyelembe vételével minőségi jogalkotás megteremtését, a jogszabályok megismerhetőségének javítását tűzi ki célul. Az indítvány törvényi szinten rögzíti a jogalkotás legalapvetőbb tartalmi követelményeit.

Rétvári Bence, a szaktárca parlamenti államtitkára a jogalkotásban történő társadalmi részvételről szóló javaslat expozéjában rámutatott: a civil kezdeményezésre született indítvány célja, hogy a társadalom minél szélesebb körét integrálják a jogalkotásba.

(MTI-fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top