Ring Magazin

Vasárnap, 2019. December 8.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Hír és hátTér Belföld Ma alakul meg a Demokratikus Koalíció platform

Ma alakul meg a Demokratikus Koalíció platform

E-mail Nyomtatás PDF
Ma alakul meg az MSZP Demokratikus Koalíció nevű új platformja, amelyet Gyurcsány Ferenc volt pártelnök-miniszterelnök vezet. A budapesti Szent István parkba meghirdetett eseményen részt vesz Mesterházy Attila, az MSZP elnöke is, aki egyébként a párt hét platformja közül az egyiket vezeti. Az MTI úgy tudja, az új platformba eddig 2400-an jelentkeztek, közülük hétszázan tagjai az MSZP-nek.

Gyurcsány Ferenc az MSZP elnökségének október 5-i ülésén jelentette be platformalapítási szándékát. Az MSZP alapszabálya szerint párttagok szabadon létrehozhatnak platformokat, amelyek politikai nézetközösségen alapuló, a párt programjának, irányvonalának bizonyos elemeit érintően önálló, másoktól eltérő véleménnyel rendelkező nyilvános csoportok. A platformhoz csak párttagok csatlakozhatnak, egy párttag csak egy platformnak lehet a tagja. Az országos elismerésre igényt tartó platformok kérelmüket - működési alapelveiket, a legalább 300 tag meglétét és a platform nevében eljáró képviselőik megválasztását, valamint programjukat és a szervezeti felépítésüket igazoló okiratokkal együtt - benyújtják az országos elnökséghez, amely véleményével ellátva továbbítja a kérelmet az MSZP választmánya felé. Országos platform az, amelyet az MSZP választmánya annak nyilvánít.

Gyurcsány Ferenc múlt szombaton a választmány előtt már ismertette is a platformra vonatkozó elképzeléseit.

Az MTI a múlt héten írt arról, hogy Vitányi Iván nyílt levélben jelentette be: a Szociáldemokrata Társulás éléről Gyurcsány Ferenc megalakuló platformjába igazol; erre bíztatta a társulás többi tagját is. Az elnökkel együtt többen is kilépnek, de az MTI úgy tudja, Hiller István vezetésével tovább működik a Társulás a Szociáldemokrata értékekért platform is.

Hiller István keddi sajtótájékoztatóján úgy vélekedett, hogy az új platform okozhatja az MSZP erősödését, de gyengülését is. Kiss Péter, a párt társadalompolitikai kabinetjének vezetője pedig azt mondta: bízik abban, hogy a platform létrejötte egyfajta kihívás, mert szellemi pezsgésre szükség van az MSZP-ben. Hozzátette: ha elég erős a közösség, akkor ezt a maguk javára tudják fordítani.

MTI
(0 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amiocimlap201912 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 131 vendég böngészi

bav logo kicsi banner