Ring Magazin

Vasárnap, 2019. December 8.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Hír és hátTér Belföld Az RTL Klub szerint erkölcstelen a kábelesek állásfoglalása

Az RTL Klub szerint erkölcstelen a kábelesek állásfoglalása

E-mail Nyomtatás PDF

Az RTL Klub szerint a kábelszolgáltatók elfelejtik, hogy a tízmilliárdos bevételüket a nagy kereskedelmi csatornáknak köszönhetik. Osztozni akarnak, és örülnek, hogy az NMHH elnöke szerint is rendet kell tenni a kábelpiacon.

Az RTL Klub közleményben reagált a két kábelszövetség nyílt levelére, valamint Szalai Annamária csütörtöki reakciójára a kábeltelevíziós piacon lévő anomáliákkal kapcsolatban.


A csatorna szerint sincs minden rendben a kábelpiacon, amiért üdvözlik, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke lényegében az iparág újraszabályozását ígérte meg a jövendő új médiatörvényben. Az RTL Klub ugyanis úgy értékelte Szalai Annamária szavait, hogy az elnök asszony jogos igénynek tartja a csatorna díjra vonatkozó elképzelését. Ez egyébként Szalai tegnapi, a Magyar Távirati Irodának intézett mondataiból nem derül ki, csupán jelezte, hogy a feleknek felesleges bármilyen megállapodást kötni, mert a területet az új médiatörvény szabályozni fogja.

Nem osztanak meg, de uralkodnak

Érdekesebb az RTL Klub a piac alakulásáról, és a kábelszolgáltatók jelenlegi álláspontjáról alkotott véleménye. A csatorna azt írja, hogy az országos kereskedelmi televíziók indulásakor az alakuló tévék műsorait a kábeltársaságok nem az úgynevezett – Magyarországon csak a közszolgálati csatornákat tartalmazó – szociális csomagba, hanem a jelentősen drágább bővített csomagba tették, amivel az évek során az RTL Klub szerint több százmilliárdos bevételre tettek szert a kábelszolgáltatók, de osztozni csak a tematikus adókkal osztoznak. „A bevételekből csak éppen az a két adó nem részesül, amelyek a legnagyobb szerepet játszották abban, hogy az előfizetők a drágább csomagokat választották” – magyarázzák.

 

A teljes cikk itt olvasható


(0 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amiocimlap201912 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 145 vendég böngészi

bav logo kicsi banner