Ring Magazin

Hétfô, 2019. Szeptember 23.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Hír és hátTér Belföld A Fidesz bevezetné, hogy férj és feleség egyszerre ne lehessen parlamenti képviselő

A Fidesz bevezetné, hogy férj és feleség egyszerre ne lehessen parlamenti képviselő

E-mail Nyomtatás PDF
A Fidesz frakcióvezetője azt ígéri, 2014-től bevezetik, hogy férj és feleség egyszerre ne lehessen parlamenti képviselő. Lázár János a fidesz.hu honlapon tartott, keddi online fogadóóráján közölte: megfékezik a politikusbűnözést, korlátozzák a politikusok álláshalmozását. "2014-től bevezetjük, hogy férj és feleség ne lehessen parlamenti képviselő" - írta. (Jelenleg egy házaspár tagja van az Országgyűlésnek: a jobbikos Novák Előd és felesége, az ugyancsak jobbikos Dúró Dóra.)

Arra a kérdésre, hogy "meddig kívánják még tabuként kezelni a magyarországi cigánykérdést", Lázár János úgy választolt, számukra nincsenek tabuk, így a magyarországi cigányság problémáit sem kezelik tabuként. "Az elmúlt hónapokban elértük, hogy ne fordítva üljünk a lovon. Ne csak annak legyen joga, aki bűncselekményeket követ el, hanem a kárvallottaknak is. Ne csak annak legyen joga, aki visszaél a szociális segéllyel, hanem annak is, aki fizeti" - sorolta, hozzátéve, hogy számukra minden ember egyforma; "mindenkinek joga van a felzárkózásra, és mindenki köteles az együttélés szabályait betartani". A bezárt közintézmények újbóli megnyitását firtató felvetésére a frakcióvezető példaként azt válaszolta, hogy szerinte minden településen biztosítani kell óvodát és minimálisan az általános iskola alsó tagozatát. A felső tagozat már függhet a minőségtől, a fenntarthatóságtól és a finanszírozhatóságtól - jegyezte meg.

Az elszámoltatással kapcsolatban Lázár János úgy fogalmazott: "ásunk, ásunk, csak jó munkához idő kell". Tudomása szerint 42 büntetőeljárás van folyamatban, "és az MSZP börtön-, illetve fogdafrakciója már több tucatra rúg". "Kiemelten fontos feladatunk a számonkérés, ami pártállástól függetlenül mindenkire vonatkozik. Ha fideszes érintett lenne vagy lesz, rájuk még keményebben vonatkoznak mindezek. Ha a Fidesz úgy lop, ahogy a szocialisták tették, akkor nehezen értelmezhető a kétharmados forradalom" - írta a politikus.

"Mi lesz, ha a próféciákban beharangozott új világ a tudat szintjén kozmikus méretekben felülír minden politikát, beleértve a hazai és a globális politikai elit elképzeléseit is? Van a Fidesznek erre vonatkozóan elképzelése, felkészülése?" - kérdezte egy érdeklődő, mire Lázár János úgy válaszolt: "nagy baj lesz, és nincs elképzelésünk, de a kereszténydemokraták már imádkoznak".

MTI
(0 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk szeptemberi száma

cimlap 1909 resize 

Bővebben az Életmód rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 162 vendég böngészi

bav logo kicsi banner