Ring Magazin

Vasárnap, 2019. December 8.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Hír és hátTér Belföld Horváth Csaba lemond parlamenti mandátumáról

Horváth Csaba lemond parlamenti mandátumáról

E-mail Nyomtatás PDF
Az MSZP fővárosi szervezete által tavasszal elfogadott összeférhetetlenségi szabályok miatt több szocialista képviselőnek választania kell a most elnyert közgyűlési mandátuma, polgármesteri posztja, illetve az országgyűlési képviselőség között - erősítette meg a párt budapesti kampányfőnöke az MTI információját hétfőn. Horváth Csaba emiatt lemond parlamenti mandátumáról.

Molnár Zsolt emlékeztetett arra: a budapesti párttanács májusban egyhangúlag döntött arról, hogy az önkormányzati választások után választani kell az országgyűlési képviselői mandátum és a fővárosi közgyűlésben elnyert poszt, illetve a polgármesteri szék és a közgyűlési munka között. Tájékoztatása szerint Gajda Péter és Szabados Ákos - akiket vasárnap kerületi polgármesterré választottak - emiatt lemondanak a fővárosi közgyűlési helyükről.

Szintén döntenie kell Steiner Pálnak, aki a fővárosi lista második helyéről jutott be a közgyűlésbe. Ő várhatóan a parlamenti mandátumát tartja meg - közölte a kampányfőnök.

Az összeférhetetlenségi szabályok Horváth Csaba szocialista főpolgármester-jelöltet is érintik. Molnár Zsolt jelezte, a fővárosi szocialisták frakcióvezetőjének jelölt politikus az országgyűlési képviselőségről mond le.

A közgyűlési mandátumok esetében az MSZP listájáról töltődnek fel a helyek. Arról, hogy Horváth Csaba felszabaduló parlamenti mandátumát ki töltse be, a budapesti párttanács dönt majd néhány héten belül.
(0 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amiocimlap201912 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 222 vendég böngészi

bav logo kicsi banner