Close

Talma idén először dobogós

Talmácsi Gábor a harmadik helyen végzett az Aragóniai Nagydíjon, az dobogó legfelsőbb fokára pedig csapattársa, Iannone állhatott. A korábbi világbajnok magyar pilótának ez az idei legjobb eredménye, a világbajnoki tabellán jelenleg a hatodik helyen áll.
 
A verseny délelőttjén Tomizawa Shoyára emlékeztek, aki két héttel ezelőtt a Misanoi Nagydíjon szenvedett halálos balesetet. Versenymotorját felállították a rajtrácsra, majd egy perces csenddel emlékeztek a fiatal pilótára, 48-as rajtszámát pedig visszavonultatták. Toni Elias javaslatára Tomizawa kapja meg a Michel Metraux kupát, amely az évad legjobb versenyzőjének járó megtiszteltetés.

Talmácsi Gábor a hetedik helyről indulhatott a Moto2 Spanyolországi futamán, és olyannyira jól kapta el a rajtot, hogy már az első körben egészen a negyedik helyig jött fel. Iannone nagyon magabiztosan versenyzett, és az őt követő Simón és Corsi egyre jobban lemaradt. Talmácsi viszon szorosan Corsi mögött továbbra is a negyedik helyen haladt, sőt a futam vége előtt nyolc körrel sikerült megelőznie az olasz versenyzőt. Talmácsi néhány körrel később már a második helyért harcolt, Elías  eközben megközelítette a magyar pilótát, de előzési pozícióba nem került. Iannone már teljesen elszakadt a mezőnytől, a versenyt több mint tíz másodperces előnnyel vezette. Talma hiába próbálkozott az utolsó kanyarig, a második hely megszerzése már nem sikerült, de idei legjobb helyezése kárpótolta ezért, harmadik helyével már 95 ponttal rendelkezik a világbajnoki-ranglistán.

Eredmények:
Moto2 (21 kör, 106,638 km):

1. Andrea Iannone (olasz) 40:33.264
2. Julian Simon (spanyol) 40:39.467
3. TALMÁCSI GÁBOR 40:39.540

 
A pontverseny állása 12 futam után (még 5 van hátra):
1. Toni Elias (spanyol) 224 pont
2. Simon 148
3. Iannone 144
6. TALMÁCSI 95

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top