Close

Gombócból is sok…

A korábban verhetőnek tartott Metaliszt Harkiv megmutatta a Debrecennek, hogy mire számíthat az Európa Liga csoportkörében. Az ukrán csapat öt gólt lőtt a hajdúságiaknak, ezzel a játéknap legnagyobb vereségébe szaladt bele Herczeg András csapata. A különbség nem volt ekkora a két csapat között, de míg a Metalisztnak minden helyzetéből gólt lőtt, addig a Lokinak semmi nem jött össze.
 
A zord idő ellenére is nagyjából hatezer néző látogatott ki a Puskás-stadionba, hogy buzdíthassa az „albérletben” játszó Debreceni VSC-t. A majdnem üres stadion ellenére a hangulat egészen a 23. percig tökéletes volt, a Debrecenből érkezett drukkerek szívből énekelték a rigmusokat, bíztatták a magyar bajnokot. Egészen az első félidő közepéig két egyenrangú csapatot láthattak a szurkolók, mindkét oldalon akadtak kisebb helyzetek. A vendégek egy váratlan megindulás után szerezték meg a vezetést, Tayson indult meg a szélen és két védőt megverve egészen az ötös vonaláig vezette a labdát, majd az üresen ácsorgó Edmarnak passzolt, akinek már csak be kellett tessékelnie a labdát a kapuba. Hamar jöhetett volna a válasz, Cvitkovics bombája után Kabát a kapufát találta el, talán minden másképp alakult volna, ha ez a helyzet bemegy…
 
Helyette azonban ismét a Harkiv szerzett gólt, a 34. percben egy szép kényszerítő után Xavier először cselével elküldte a védőt, majd a hálóba helyezett. Kettő nulla, csupa ukrán gólszerző. A 43. percben aztán még sanyarúbbra fordult a Loki sorsa, Kabát egy teljesen véletlen ütközés után piros lapot kapott, persze az eset előzményéhez hozzátartozik, hogy ukrán játékos legalább két méteren keresztül gurult a gyepszőnyegen, majd arcát kezébe temetve megvárta, míg a macedón játékvezető felmutatja (a jogtalan) pirosat, ezután pedig, mint aki jól végezte dolgát, felállt, és tovább folytatta a játékot. Az első félidő hosszabbításában Komlósi még szépíthetett volna, de Disljenkovic bravúrral hárította fejesét.
Nyoma sem volt a tavalyi hangulatnak

A szünetet követően változtatott Herczeg András, Coulibaly-t és Ramos-t is becserélte az edző, ettől némileg javult a támadójáték, az 53. percben előbb Czvitkovics került helyzetbe, majd Ramos, de a próbálkozásokból nem született gól. Az elkövetkezendő negyed óra unalmasan telt el, a Harkiv nem erőltette a támadásokat, a Loki játékosait pedig felőrölte a labda kergetése. A 74. percben aztán ismét az ukrán-brazil Edmar törte meg a gólcsendet, egy szöglet után sarokkal találta el a labdát, ami egyenesen Malinauskas kapujába vágódott. Szépségdíjas találat volt, a maroknyi ukrán szurkolótábor örömmámorban úszott, a Puskás-stadion meg vízben, a három gólos Metaliszt előny már kezdett kínos lenni. Hát még három perc múlva, amikor a szintén légiós Finiho egy pazar lövéssel örvendeztette meg a vendégdrukkereket, a Loki kapusának esélye sem volt, 0-4 oda. Az utolsó percekben még akadt néhány kósza Debreceni helyzet, de a gólt ismét a vendégek szerezték, a 89. percben megszületett az első ukrán gól, Valjajev megadta a kegyelemdöfést, taktikus lövésével beállította a végeredményt. Debrecen-Harkiv 0-5, leírni és kimondani is rossz, úgy meg főleg, hogy a Loki is guríthatott volna legalább három gólt. Sajnos a csoda (mint szinte mindig) most is elmaradt, a hazai drukkerek meglehetősen letörten indultak a kijárat felé, és az egyes villamoson ezúttal nem éneklő „lokisták”, hanem az orrukat lógató, megázott, hitevesztett emberek ültek. De a helyzet azért nem ilyen súlyos, két hét múlva is eljöhet a csoda, a Sampdoria ellen viszont már ennél több kell.

Eredmény, Európa Liga, I csoport:
Debreceni VSC – Metaliszt Harkiv (ukrán) 0-5 (0-2)
Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 6000 néző
v.: Aleksander Stavrev (macedón)
DVSC: Malinauskas – Nagy, Komlósi, Mijadinoski, Laczkó – Szakály (Rezes, 65.), Kiss (Ramos, a szünetben), Varga, Czvitkovics – Kabát, Yannick (Coulibaly, a szünetben)
Harkiv: Disljenkovic – Villagra, Obradovic, Gueye (Bordian, 80.), Pszenicsnih – Valjajev, Edmar – Taison (Kaita, 77.), Cleiton Xavier, Fininho – Vorobej (Olinyik, 55.)
gól: Edmar (24., 74.), Cleiton Xavier (34.), Fininho (77.), Valjajev (89.)
piros lap: Kabát (43.)
sárga lap: Nagy Z. (66.), illetve Villagra (41.), Fininho (45.)

A csoport másik mérkőzésén a Sampdoria 1-1-es döntetlent játszott a PSV Eindhovennel. A hollandok egyenlítő találatát Dzsudzsák Balázs szerezte a 93. percben!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top