Close

Egygólos magyar győzelem

A magyar válogatott 2-1-re legyőzte Moldova nemzeti csapatát, de a „kötelező győzelem” a vártnál is nehezebben született meg. A moldávok egy félidőn keresztül remekül tartották magukat, és a mérkőzés vége felé közeledve ismét átvették az irányítást, de a két remekbe szabott magyar gólnak köszönhetően Egervári Sándor együttese bezsebelte a három pontot.

Egyáltalán nem volt könnyű helyzetben a magyar válogatott, hiszen múlt hét szombaton simán kikaptak Svédországban, a moldávok pedig könnyedén legyőzték a sokkal esélyesebb finneket. A hazai pálya előnye és a bizonyítási vágy volt a válogatott legnagyobb fegyverténye, a svédek ellen elvesztett meccs után nagyon nagy szükség volt a Moldova elleni három pontra. Ezt a drukkerek is érezték, és a zord idő ellenére is közel 10 ezer szurkoló látogatott el a Megyeri úti stadionba. Geráék lendületesen kezdtek, de a vendégcsapat védősora magabiztosan blokkolt minden támadást, a félidő közepére kiegyenlítődött a játék, sőt egyre inkább a vendégek akarata érvényesült. A 32. percben akár a vezetést is megszerezhették volna, de Tigirlas ziccerben hibázott. A félidő legvégére felébredt a magyar csapat, Dzsudzsák lövése jelezte, hogy két csapat van a pályán. A második félidőre a hazai csapat játéka jelentősen feljavult, a 49. percben Rudolf saját lepattanó lövése után próbálkozott újra, és a második lövése már a kapuban kötött ki. Megtört a jég, Magyarország megszerezte a vezetést, és ez a játék képét is megváltoztatta. Egyre több hazai támadás jellemezte az elkövetkezendő perceket, a 66. percben ismét gólt szerzett a magyar válogatott, Koman 19 méterről bombázott, lövése a jobb alsó sarokban kötött ki. Ekkor már biztosnak tűnt a magyar győzelem, de a moldávok minden mindegy alapon támadtak, és néhány kontrából sikerült veszélyt kialakítaniuk a magyar kapu előtt. A 79. percben sikerült szépíteniük, a tizenhatos környékén a hatalmas kavarodásnak és a védők hibáinak köszönhetően Suvorov könnyedén helyezett Király Gábor hálójába. Az ezután következő több, mint tíz perc igencsak izgalmasra sikerült, a moldávok egymás után dolgozták ki a helyzeteket, igaz a hazai oldalon is akadt néhány ígéretes lehetőség. Végül maradt az egygólos magyar előny, és a felzárkózás esélye. Október nyolcadikán újra itthon játszik a válogatott, San Marino ellen kötelező a győzelem!
Eredmény, Eb-selejtező, E csoport, 2. forduló:
Magyarország – Moldova 2-1 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 9209 néző
Játékvezető: Libor Kovarik (cseh)
Magyarország: Király Gábor – Lázár Pál, Juhász Roland, Lipták Zoltán, Laczkó Zsolt – Elek Ákos – Czvitkovics Péter (Szalai Ádám, 46.), Koman Vladimir (Vadócz Krisztián, 88.), Dzsudzsák Balázs, Gera Zoltán – Rudolf Gergely (Vanczák Vilmos, 64.)
Moldova: Namasco – Bordian, Racu, Bulgaru, Bolohan – Cebotaru (Cojocaru, 71.) , Epureanu – Suvorov, Josan (Doros, 59.), Tigirlas – Frunza (Bugajev, 84.)
Gól: Rudolf (48.), Koman (66.), illetve Suvorov (79.)
Sárga lap: Lipták (10.), Lázár (33.), illetve Frunza (27.) 
A csoport többi mérkőzésének eredményei
Hollandia-Finnország 2-1
Svédország-San Marino 6-0
A csoport állása:
1. Svédország (8-0) 6 pont
2. Hollandia (7-1) 6 pont
3. Moldova (3-2) 3 pont
4. MAGYARORSZÁG (2-3) 3 pont
5. Finnország (1-4) 0 pont
6. San Marino (0-11) 0 pont

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top