Close

BNV, ahol minden összejön

Szeptember 8-án. délelőtt 10 órakor nyílik és szeptember 12-én este 6-ig tart a BNV, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

Sajtóügyekben rendelkezésre áll:

Vécsei Mihály Pákozdi József
sajtófőnök sajtó manager
vecsei@vecsei.hu pakozdi@invitel.hu
+36 30 676 86 76 +36 30 250 36 80

A vásár ideje alatt, sajtóközpont működik az I-es Fogadó csarnokban.
Megközelítés a Főbejárat felől, sajtó parkoló: az I-es épület előtt
Tisztelt Kollégák!

Öt mozgalmas napot ajánlunk figyelmükbe, öt délelőttöt és öt, csaknem estébe nyúló délutánt! Szerdától vasárnapig tart a 2010. évi Budapesti Nemzetközi Vásár.

Magyarországon mind a mai napig ez a legjelentősebb „otthonteremtő vásár”, ami most új arculattal, sok új szakmai és szórakoztató programmal, egyidejű kiállításokkal és hagyományosan rendkívüli kedvezményekkel várja a nagyközönséget.

Az idén a BNV-n, a Tér Forma&Design kiállításon, a Kölyökparádén valamint a kísérő kiállításokon 13 ország összesen 420 kiállítója a programokkal együtt közel 17.000 m2-es területen mutatkozik be. Ezúttal a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont A, D, F és G pavilonjaiban, és azok mellett a szabadban is zajlanak az események.

BNV részek és részletek

Tér Forma&Design kiállítás – Otthon van
A Budapesti Nemzetközi Vásár otthon témája és a korábbi Bútorvilág kiállítás egyesülésével létrejött Tér-Forma&Design második alkalommal is a BNV részeként várja a lakásukat éppen berendező vagy felújító látogatókat. A kiállításon standdal fogadja a szakembereket és az érdeklődő nagyközönséget a Bútorszövetség és a Lakberendezők Országos Szövetsége.

A Bútorszövetség „Magyar Kiválóságok” címmel magyar bútorokból rendez bemutatót, illetve a szakiskolákból és egyetemekről kikerült fiatal tervezők, az „új generáció” munkáiból adnak ízelítőt egy önálló kiállítás keretében.

A LOSZ közel 170 négyzetméteres Trend-szigetén a tervezők koncepciója alapján egy vidéki és egy nagyvárosi lakás enteriőrjét építik meg. A várost és a vidéket egy gyerekszoba köti össze, mely akár a kettő közötti váltás időszakának jelképeként is felfogható.
Szeptember 8-án, az Építkezők és Lakberendezők Napján és a BNV többi napján is folyamatos előadásokat tartanak otthon témában.

Kölyökparádé, az új kedvenc

A Kölyökparádé a HUNGEXPO legújabb, gyerek-, szülő- és családbarát „programkiállítása”. Rengeteg játékot kínál a gyerekeknek, és a szülőket sem hagyja unatkozni, hiszen öt nap alatt több mint húsz előadást tartanak neves szakemberek.

A Kölyökparádén belül rendezik meg a 6. MoJaHo Modell, Játék és Hobbi kiállítást, amely korábban a Vasúttörténeti Parkban kapott helyett. A Kölyökparádén az egész világ a gyerekek és szüleik lába előtt hever majd. A kicsik a játékok országa mellett kalandozhatnak a sportok-, az egészség-, a tudás- és a szépség országában is, míg szüleik érdekes előadásokat hallgathatnak szakértők tolmácsolásában, gyermek és család témában.

A Kölyökparádé programajánlata gyerekeknek (részletes program: www.bnv.hu )
• Hungexpo-Fradi Kölyök Focikupa
• Playstation®Move Bajnokság
• Gyerekmotorozás, KRESZ oktató tanpálya
• RC modell bemutatók
• Óriás vasútmodell-terepasztal
• Zöldpont Sportsziget
• Ingyenes fogászati szűrés
• Könyvkuckó
• Lufi figura tekerés
• Játszóház, kvízjáték, nyeremények
• Chuggington játszóasztal
• Vasárnapi gyerek koncert

A Kölyökparádé programajánlata szülőknek (részletes program: www.bnv.hu )

Szeptember 8. szerda: Csecsemő elsősegély – Szűlőség, szülővé válás,
Gyermek elsősegély

Szeptember 9. csütörtök: Hogyan és meddig alkalmazható a
természetgyógyászat gyerekek esetében
Szoptatási tanácsadás
Egészséges táplálkozás
Gyógyulást elősegítő masszázs gyerekeknek

Szeptember 10. péntek: korai mozgásfejlesztés
Konfliktuskezelés
Homeopatia a családban
Tanulást elősegítő gyakorlatok

Szeptember 11. szombat: Mi a családi napközi?
Segítség kamaszodik a gyerek!
Óvoda érettség, iskolaérettség
Együttműködő kommunikáció
Harmónia a családban

Szeptember 12. vasárnap: Immunrendszer erősítése gyerekkorban, rákészülés az őszre
Gerincproblémák felismerése
Beszédfejlődés gyerekkorban segít a logopédus
Használati utasítás gyerekeinkhez – gyerekjátszmák felismerése
.

Gasztronómia a BNV-n

Gastro Világ
A BNV Gastro Világában, avagy a Séfek ünnepén az ország legjobb séfjeinek kalauzolásával gasztronómiai élménykörúton vehet részt a kulináris élvezetekre vágyó közönség. A BNV öt napján a magyar gasztronómia élvonala mutatkozik be a látogatók előtt.

Borok Világa
A Borok Világán a nagyközönség finomíthatja érzékeit, fejlesztheti borkóstolási technikáját, csiszolhatja gasztronómiai tudását híres borászok, séfek, sommelier-k társaságában.
A borbírálat oktatáson a borkóstolás technikáját sajátíthatják el a látogatók, valamint séfek adnak tippeket a borok és ételek ideális párosításához. A Borbárban tíz hazai pincészet termékeivel, legalább ötvenféle bor- és pezsgőfajtával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Arany Ászok Aréna
Az Arany Ászok Aréna fergeteges hangulatú sörpróbákra várja a vásár közönségét:
– Rekeszemelés – Emeld meg a rekeszeket!
– Sörtalicska – Szállítsd le a söröket!
– Sörcurling – Segíts a csaposnak!
– Sörfakitartás – Vidd ki a sört a haveroknak!
– Sörlökés – Lökd meg a korsót!

Dreher All In Pub
Minden nap 10-18 óráig összesen 2 db 10 fős pókerasztalon játszhatnak a versenyzők a Dreher All In Pub-ban. kizárólag Dreher ajándékokért. Minden nap az esti döntő során értékes nyereményekért pókerezhetnek az „elődöntők” győztesei.
Részletek a játékszabályban, amely megtalálható a pub-ban illeve a www.annyiavilag.hu honlapon.

Közelebb a Távol-Kelet

A Nemzetek pavilonjában – D pavilon – mutatkozik be ebben az évben 120 indiai, 20 kínai, 10 indonéz cég valamint Szenegálból, Kenyából érkeznek kiállítók egzotikus áruval, ajurvédikus kozmetikumokkal, kézműves termékekkel, ékszerekkel és ruházati termékekkel

India, Kína és Indonézia a kelet-európai országokkal mindig is szoros kapcsolatokat ápolt, mind gazdasági, mind tudományos és kulturális szempontból. Fontos látni, hogy miközben a világ nagy része küszködik a gazdasági válsággal, ezen gazdaságok növekedési üteme szinte töretlen. Úgy gondoljuk, hogy szükséges és elengedhetetlen Magyarországnak valamint a többi közép-kelet-európai országnak is, hogy éljen mindazon lehetőségekkel, amelyeket ezen piacok intenzív fejlődése nyújthat számunkra. Erre kiváló alkalom a BNV, melynek keretében kooperációs megbeszélésekre kerülhet sor a disztribútorok, kis- és nagykereskedők valamint magánlátogatók részvételével.

BNV “Flóra és Fauna”
Növényvásár
A vásáron a szobanövények kínálata mellett a szezonnak megfelelő kisebb méretű kerti növények is megtalálhatók, csakúgy mint a kiegészítők: különböző cserép, kosár, kerámia vagy éppen műanyag növénytartók, állványok. Mindezt kedvezményesen vásárolhatják meg a BNV látogatói, s hozzá kertépítési tanácsokat díjmentesen kaphatnak az érdeklődők!

Ásványbörze
Különleges és ritka ásványok lesznek láthatók a BNV-n.
Lesz aranymosás, míg a földtudományos játszóházban ásványhatározás és mikroszkópos ásvány nézegetés várja az érdeklődőket, elsősorban a legkisebbeket. Féldrágakövekből szerencsefát készíthetünk vagy épp gipszfigurát formázhatunk, de vulkánt is modellezhetünk.

Nemzetközi Macskakiállítás és kutyasport bemutató
Szeptember 11-én és 12-én: Hill’s Nemzetközi Macskakiállítás, és Halywood kisállat bemutató.
A bemutatóhoz kedvezményes táp- és felszerelés vásár, állategészségügyi tanácsadás csatlakozik.
A kutyabarátoknak szeptember 11-én a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete tart kutyasport-bemutatót.
Egészségünkre!

Szépség Sziget
Szeptember 10-én, a Hölgyek Napján a nők számára díjmentes a belépés a BNV-re!
Az AVON hatalmas show-ra készül a BNV-n. A bevásárlóközpontokból már jól ismert Hot Pointok biztosan helyet kapnak a pavilonban, ahol öt napon keresztül bőr- és hajanalizátorral, smink tanácsadással, illat tesztekkel, kézápolással, hajformázással és arcmasszázzsal várják a hölgyeket.

Az AVON programjainak csúcspontja a Hölgyek Napjára, szeptember 10-re tervezett „Egy szempillantás alatt” sminkverseny lesz, ahol a közönségből jelentkezőknek 7 perc alatt kell egy nappali sminket elkészíteni AVON termékekkel. A sminkversenyek szünetében táncos produkciók és sztárfellépők szórakoztatják a közönséget, többek között Bencsik Tamara és a Popdarálóból ismert Fignár Adrienne, Vastag Csaba és Bűdi Szilárd. A verseny győzteseinek jutalma AVON ajándékcsomag lesz.

Szintén a Hölgyek Napján a BNV-re begördül a Mozgó AVON szépségszalon is. A különleges buszon villám sminkkel lepik meg a hölgyeket az AVON koordinátorok, a „Fiatalító sarokban” pedig különleges fotótechnikával készült képeken vehetik szemügyre a szebbik nem képviselői, hogy milyen változásokon mehet keresztül bőrük az AVON termékek használatával.

Egészség és Életmód Sziget
Szeptember 9-én, az Ötvenentúliak és Diákok Napján a nyugdíjasok és diákok számára díjmentes a belépés a BNV-re!
Az Ötvenenúl.hu internetes magazint ismerők tudják, hogy az oldal tanácsadóinak segítségével egyéni kérdéseikre is választ kaphatnak az érdeklődők. Az oldal szakértői és orvostanácsadók a BNV ideje alatt az ”A” pavilonban személyesen is a látogatók rendelkezésére állnak, hogy választ adjanak egészségügyi kérdésekre, tanácsot adjanak a helyes táplálkozásról és életmódról. Dietetikus, gyógytornász, homeopátiás orvos, allergológus szakértők, testtömeg index meghatározás, vércukormérés, egész nap ingyenesen. Az Ötvenentúl.hu Egészség és Életmód Szigetre látogatókat emellett naponta nyereményjátékkal várják a szervezők. Életmód és egészség öt napon át négyszemközt is!

Torna Ünnepe
Az idén 125 éves Magyar Torna Szövetség hazánk ötödik legeredményesebb szövetsége az olimpiákon elnyert 14 aranyérmével, számtalan világ- és Európa bajnoki címével. A jubileumi rendezvénysorozat, a Torna Ünnepe második helyszíne a BNV. Ez alkalomból a válogatott bemutatókon kívül neves sportolók – Guczogi György, Csollány Szilveszter -, továbbá a tornasport olimpiai- és világbajnokai is készülnek produkcióval és közönségtalálkozókon vesznek részt.

Kultúra írásban, hangban, képben

KódExpo – minden ami betű
A BNV-n idén először rendezik meg a KódExpo-t, benne a már méltán nagy sikerű és az idén is jelentős engedményekkel jelentkező Líra Könyvvásárral.
A KódExpo fő témája a szórakoztató irodalom, krimi és más izgalmas olvasmányok.
További izgalmak a kiállításon:
– a Magyar Íróválogatott kispályás focimeccseket vív külföldi írócsapatokkal, illetve a
Magyar Színész válogatottal.
– a KódExpo-n hangzik fel az első magyar SMS-hangoskönyv,
– SMS-verspályázatot hirdetnek a szervezők kortárs íróknak, hetven karakterben.

Szeptember 12-én Magyar Dal Napja
A Szigeten megrendezett Magyar Dal Napja 2008-ban az első volt egy végtelenre tervezett sorban. Presser Gábor már akkor is úgy gondolta, milyen jó lenne mindezt minden évben, sokféle zenei gondolat, sokféle műfaj mentén, sok magyar előadó közreműködésével megismételni. Mert a magyar dalkincs csodálatosan gazdag, megérdemli, hogy legyen egyetlen nap az évben, amikor csak rá figyelünk, amikor neki tapsolunk, amikor őt éltetjük.
Szeptember 12-én a Magyar Dal Napja popzenei koncertjeinek helyszíne újra a BNV.
A koncertek részletei elérhetők a www.hungexpo.hu/bnv honlapon!

Tér-Film-Zene Fesztivál – ráadás!
A népszerű Tér-Film-Zene Fesztivál rajongói ősszel sem maradnak filmek nélkül, hiszen a BNV-n szeptember 9-től 12-ig ráadás napokat tartanak. Így ismét kertmozi hangulatban élvezheti a közönség a régi és új magyar filmekből, kabarékból, zenei felvételekből és rajzfilmekből álló repertoárt.

Attraction Látványszínház
Az Attraction Látványszínház egyedülálló utazó, non-verbális produkció, ahol a néző egy másik dimenzióba léphet át. A fizika törvényszerűségeit semmibe véve emberek lebegnek a levegőben, tárgyak kelnek életre az embertől függetlenül. Az előadás az emberi szem számára láthatatlan és látható táncművészek összehangolt csapatmunkája révén alkotott képi világ. A BNV-n naponta több alkalommal lesz látható az Attraction Látványszínház produkciója.

Szövetségek részvétele a BNV-n
A BNV teremtette meg először a lehetőséget arra, hogy a hazai szövetségek egy helyen összegyűljenek és fórumot biztosítsanak a lakossággal való találkozókra. Fantasztikus lehetőség ez, hogy megismerkedhessen a közönség a hazai szövetségekkel, azok képviselőivel és tagjaival, tájékozódjon munkájukról, tevékenységeikről és kérdéseket tehessen fel számos témában.

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Időpont: 2010. szeptember 8-12.
Nyitva tartás: 10-18 óráig
Bejárat: I., II. és III. kapu
Belépőjegyek:
Napijegy:
– helyszínen: 1600 Ft
– online: 1400 Ft
Kedvezményes jegy: 1200 Ft
Családi jegy: 3200 Ft
Délutáni jegy: 1000 Ft (15 órától váltható)
NOE jegy: 1200 Ft (Nagycsaládosok Országos Egyesületének tagsági kártyájával váltható)
6 éven aluli gyermekek és 70 év felettiek számára a belépés díjtalan!

SZEPTEMBER 9-ÉN A NYUGDÍJASOK ÉS DIÁKOK, SZEPTEMBER 10-ÉN A HÖLGYEK SZÁMÁRA A BELÉPÉS DÍJTALAN!

A belépőjegyek egyszeri belépésre jogosítanak és érvényesek a BNV valamennyi egyidejű rendezvényére és programjára!

Belépőjegy üdülési csekk ellenében is váltható.

A Volánbusz Zrt. belföldi járatain 50%-os menettérti kedvezményt biztosít a kiállítás látogatóinak.

A kiállításra utazók 50%-os MÁV-Start vasúti kedvezményt vehetnek igénybe. A MÁV-Start. Zrt. menetrendszerinti járatai 2010. szeptember 11-én és 12-én Kőbánya felső állomáson is megállnak.

10 000 Ft feletti vásárlás esetén a belépőjegyek árából 1000 Ft levásárolható a BNV megjelölt kiállítóinál.

A BNV napijegy felmutatásával kedvezményes belépőjegy (2300 Ft helyett 2000 Ft) váltható a Borfesztiválra, melyet a Budai Várban, a BNV-vel egyidőben rendeznek.
A Borfesztivál karszalag pénztárban való felmutatásával a BNV díjmentesen látogatható.
A kölcsönös kedvezmények csak a felnőtt napijegy felmutatásával vehetők igénybe!

A Pillangó utcai metrómegállótól szeptember 9-től 12-ig, 10-18 óráig kisvonat szállítja a látogatókat a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont Főteréig és vissza. A kisvonaton való utazás díjmentes!

További részletek: www.hungexpo.hu/bnv

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top