Close

A helyzet változatlan

Sima vereséget szenvedett a magyar válogatott az Eb-selejtezők nyitányán Svédországtól, ismét kiderült, hogy a mieink csak egy félidőn keresztül képesek tartani magukat az európai középcsapatok ellen. Egervári Sándor csapatának számos helyzete volt, de a szerencse nem állt a magyarok mellé. Kedden itthon lehet javítani Moldova ellen, akik viszont simán legyőzték otthon a finneket. Várhatóan a jövő heti találkozó sem lesz izgalommentes.

A mérkőzés első felében a magyar csapat teljesen egyenrangú partnere volt a svédeknek, egy-két hibától eltekintve a védelem is szilárdnak bizonyult, és néhány helyzetet is kialakított a vendégcsapat az északiak kapuja előtt. Sajnos várható volt, hogy a magyar csapat ereje nem tart ki a mérkőzés végéig, és az 51. percben Wernbloom fejesével sikerült megszereznie a vezetést Svédországnak, és ez percekre megbénította a magyar válogatottat. Elek Ákos becserélése jó ötletnek bizonyult, megpezsdült a játék, de Koman helyzetétől eltekintve nem sikerült nagyobb lehetőséget kidolgozniuk a svédek tizenhatosa környékén. A 71. percben aztán eldőlt a mérkőzés, egy hazai szögletet követően újból Wernbloom volt eredményes, a fejese még kipattant a keresztlécről, de szerencséjére pont a lábára érkezett a labda, Király Gábor tehetetlen volt. Ezután már végképp összeestek a mieink, a svédek viszont már nem erőltették a gólszerzést, a 2-0-s hazai győzelem megérdemeltnek mondható, kedden a Moldávokkal találkozik Egervári Sándor csapata, és nyerniük kell, ha nem akarnak idejekorán kiszállni a továbbjutásért folytatott versenyből.

2012-es Európa-bajnokság, sejetezők

Az E-csoport eredményei:
Svédország – Magyarország 2-0 (0-0)
Stockholm, Rasunda-stadion
v.: Atkinson (angol)
Svédország: Isaksson (Wiland, 46.) – Lustig, Mellberg, Majstorovic, Safari – Svensson (Källström, 33.), Wernbloom – Elmander (Larsson, 49.), Toivonen, Bajrami – Ibrahimovic
Magyarország: Király – Lázár, Juhász, Lipták, Laczkó – Vadócz, Elek (Priskin, 59.) – Koman, Gera, Dzsudzsák (Huszti, 46.) – Rudolf (Hajnal, 82.)
gól: Wernbloom (51., 73.)
sárga lap: Toivonen (75.), illetve Lipták (66.), Király (87.), Laczkó (91.), Lázár (92.)

San Marino – Hollandia 0-5 (0-2)
Serravalle, Stadio Olimpico
v.: Evans (walesi)
San Marino: A. Simoncini – F. Vitaioli, Vannucci, Berretti, D. Simoncini (Bacciocchi, 61.) – Della Valle, Valentini, Mazza, Marani (Gasperoni, 76.) – Selva, M. Vitalioli (Ciacci, 86.)
Hollandia: Stekelenburg – Van der Wiel, Mathijsen, Maduro, Pieters – Van Bommel, De Jong (Van der Vaart, 46.) – Kuyt (Van Nistelrooy, 67.), Sneijder, Elia (Afellay, 59.) – Huntelaar
gól: Kuyt (15., 11-esből), Huntelaar (38., 48., 67.), van Nistelrooy (90.)
sárga lap: D. Simoncini (15.), Della Valle (45.), Berretti (45+1.), Bacciocchi (64.), illetve Maduro (35.)

Moldova – Finnország 2-0 (0-0)
Kisinyov, Zimbru-stadion, 10 500 néző
v.: Malek (lengyel)
Moldova: Namasco – Savinov, Boret, Epureanu, Tigirlas (Bugajev, 69.) – Bulgaru, Cebotari, Josan (Suvorov, 58.), Bordiyan – Frunza, Doros (Andronic, 75.)
Finnország: Fredrikson – Pasanen, Moisander, Hyypiä, Heikkinen – Roman Eremenko, Litmanen (Hamalainen, 46.), Sparv, Johansson – Porokara (Vayrynen, 75.), Alexei Eremenko (Forssell, 81.)
gól: Suvorov (69.), Doros (74.)
piros lap: Hyypiä (36., Finnország)

A következő forduló párosításai:

Svédország – San Marino, Malmö 20.00

Hollandia – Finnország, Rotterdam 20.30

Magyarország – Moldova, Szusza Ferenc Stadion 20.30

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top