Close

Megtörik a svéd átok?

Ma este megkezdődnek a 2012-es Európa-bajnokság selejtezői, az 51 nemzeti csapat 9 csoportba lett beosztva, és ezek közül mindössze 14 juthat tovább. A magyar válogatottnak igen nehéz csoport jutott, ma pedig az egyik esélyessel, Svédországgal kell megküzdenie Egervári Sándor csapatának. A svédek a 2004-es és a 2006-os Eb-selejtezőkön és a 2010-es Vb-kvalifikáció alkalmával is egy csoportba került a magyarokkal, tehát mindkét csapat ismeri egymás játékát és várható taktikáját.

 
Tizenöt éve nem sikerült legyőzni Svédországot, és ez már okot ad arra, hogy „átoknak” nevezzük ezt a szériát.  1995-ben Halmai góljával a Eb-selejtezőn, a Népstadionban sikerült felülmúlnia a magyar válogatottnak az északiakat. Azóta hat mérkőzést vívtak meg a csapatok, és mindössze egy döntetlent sikerült elérni Stockholmban, emellett pedig öt vereség, és 11-4-es gólarány szerepel a magyar „szégyentáblán”. Ma este végre revánsot vehetnek Geráék, ha Svédországban sikerül győznie a válogatottunknak, akkor egy 55-éve tartó sorozatot szakít meg Egervári Sándor újdonsült csapata. Este nyolctól tehát minden lehetőség adott, hogy végre elintézzük svédeket, jóllehet, a lehetőség szinte minden évben adott. A másik négy csapatról se feledkezzünk meg, az E-csoportban a magyarok és a svédek mellett még a világbajnoki ezüstérmes Hollandia, Finnország, Moldova és San Marino küzdhet meg az Eb-részvételért, utóbbi kettővel (talán hárommal) lehetünk versenyben a selejtezősorozat ideje alatt. A csoport végeredménye 2011. október 11-én derül ki, addig 30 mérkőzést rendeznek az E-csoportban.
Valós esélye csak akkor lehet a mieinknek, ha itthon behúzzák a mérkőzéseket, és idegenben is sikerül pár pontot szerezni. Az angolok ellen augusztus 11-én barátságos mérkőzésen „elért” egygólos vereség bizalomra ad okot, hiszen akkor a csapat egy teljesen új arcát mutatta, és ha a svédek ellen is sikerül hasonló teljesítménnyel előrukkolniuk, akkor akár meglepetés is születhet ma este. A mérkőzést este 20 órától a Sport1 élőben közvetíti, jövő hét kedden pedig már itthon játszik a csapat a Szusza-stadionban a Moldávok ellen, ahol már a magyarok az esélyesebbek. Szurkoljon mindenki!

A magyar válogatott várható kezdőcsapata:
MAGYARORSZÁG: Király – Lázár, Juhász, Lipták, Laczkó – Vadócz, Elek – Koman, Gera, Dzsudzsák – Rudolf

A svéd válogatott várható kezdőcsapata:

SVÉDORSZÁG: Isaksson – Lustig, Mellberg, Majstorovic, Safari – Svensson, Wernbloom –Elmander, Toivonen, Bajrami – Ibrahimovic

 
A magyar válogatott programja:
•  2010-09-03 Svédország-Magyarország
•  2010.09.07 Magyarország – Moldova
•  2010.10.08 Magyarország – San Marino
•  2010.10.12 Finnország – Magyarország
•  2011.03.25 Magyarország – Hollandia
•  2011.03.29 Hollandia – Magyarország
•  2011.06.07 San Marino – Magyarország
•  2011.09.02 Magyarország – Svédország
•  2011.09.06 Moldova – Magyarország

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top