Close

Online Húsvét a Skanzennel

skanzenhusvet 2020

Húsvéti meglepetéssel készül a szentendrei Skanzen. Az ünnepi hétvégén kézműveskedéssel, mesékkel, karantén locsolóvers-faragó versennyel várja az érdeklődőket Facebook csatornáján a múzeum.

A szentendrei Skanzen egyik legnépszerűbb és sok éves hagyományra visszatekintő eseménye a húsvéti fesztivál. Az idei évben azonban a járvány okozta rendkívüli helyzet miatt a múzeum is zárva tart. A Skanzen Húsvét látogatói azonban nem maradnak programok nélkül, ezen az ünnepi hétvégén a múzeum a közösségi média csatornáján tartja meg a rendezvényt, így segítve az otthon töltött idő alatt az ünnepre hangolódást.
Az eredeti esemény fellépői és közreműködői, valamint a múzeum munkatársai az online térben üzenetekkel, játékokkal, mesékkel, receptekkel, kézműveskedéssel készülnek erre a három napra – érdekességeket, újdonságokat osztanak meg az oldal látogatóival. Megismerhetnek különleges ünnepi kalács recepteket, megtudhatnak kuriózumokat a húsvéti hagyományokról, lesznek mesék kicsiknek és nagyoknak. Kiderül, hogyan kell tojást berzselni és írókázni, készíthetnek a családdal együtt bárányos ujjbábot, zokninyulat és sok más játékot.
Hétfőn a locsolás sem marad el, a múzeum karantén locsolóvers-faragó versenyt hirdet, és várja a látogatók tippjeit, hogyan locsolkodnak ebben a rendkívüli helyzetben.
Csatlakozzon a Határtalan Húsvét Facebook eseményéhez!

Skanzen Húsvét 2020. április 11-13.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top