Ring Magazin

Péntek, 2020. Április 3.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód Otthon Nem kihívás a padlásfödém szigetelése

Nem kihívás a padlásfödém szigetelése

E-mail Nyomtatás PDF

nemkihivasapadlasfodem 1Egyre inkább divatba jönnek a könnyűszerkezetes családi házak, ám ha komfortos lakótereket szeretnénk benne biztosítani, a padlásfödémet itt is szigetelni kell. Kezdődhet a kihívás…

Hogy miért jelent problémát az üreges fafödémek szigetelése? Mert a tér alig megközelíthető, ráadásul a 21. századi igényeknek megfelelően modern és emiatt egyre terjedelmesebb helyet elfoglaló gépészet is mind itt található. Az újdonsült, boldog háztulajdonos végre felküzdi magát a padlástérbe, és elborzadva szembesül a gigantikus erőműveket is meghazudtoló csőrengeteggel: bizonyosan az ő nulla energiájú házának optimális működését biztosítja, ám gyakorlatilag lehetetlenné teszi a padlásfödém szigetelését. Márpedig ez is elengedhetetlen feladat, különben fűthet-hűthet, hőcserélhet a ház, ha utána a födém átengedi az összes hasznos energiát, és a teljesítmény fele elvész…

nemkihivasapadlasfodem 2

Ördögi kör. Mit lehet tenni? „Zsákból” szigetelni! Keressünk egy szakembert, aki a helyszínen higgadt mosollyal nyugtázza a padlástér csövekbe fulladó állapotát, majd beletölti az URSA ReFloc ásványgyapot szigetelőanyagot a magával hozott, kifejezetten e célra kialakított „befújógépbe”. A gép lazítja, pelyhesíti, majd ráfújja a sárga vattapamacsokat a szigetelni kívánt padlásfödémre, amelyek így eljutnak a csőhálózat alá, közé és fölé is. Egyenletesen és lazán szétterülnek, és maximálisan kitöltik a rendelkezésre álló teret. Kész! A szolgáltatás komplex, hiszen nincs külön anyagszállítási költség, az ásványgyapottal töltött zsákok a befújó gép kíséretében érkeznek a helyszínre, azonnal be is épülnek, s ami még fontos, nincs hulladék, tehát „zöldek” maradtunk.

Az URSA ReFloc-kal szigetelni tehát valóban egyszerűen nagyszerű! Ráadásul nem hasznosított tetőtérnél, ritkított deszkaburkolattal lefedve, gyakorlatilag az egyetlen fajta minőségi megoldás. Az anyag nem tűzveszélyes, nem tartalmaz a rágcsálók számára kívánatos anyagot sem, és nemcsak remek hőszigetelő, de kiváló hangelnyelő is, ezen felül páraáteresztő, így a penész veszélye sem fenyeget. Házunk minden szeglete megfelelő figyelmet érdemel, és hosszú távon meg is hálálja a gondoskodást. Ne intézzük hát el egy legyintéssel a befújható ásványgyapot e célra kidolgozott korszerű technológiáját!
A témában további műszaki információkkal Varga Tamás alkalmazástechnológus áll rendelkezésre.

Szakértőink a Construmán az A Pavilon 201H standján is örömmel várják az érdeklődőket!

nemkihivasapadlasfodem 3

www.ursa.hu


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk áprilisi száma

amiocimlap 202004 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 146 vendég böngészi

bav logo kicsi banner