Ring Magazin

Csütörtök, 2020. Április 9.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Sport Ha...

Ha...

E-mail Nyomtatás PDF

hamagyarkezilabdazonok jgy
...a magyar kézilabdázónők döntetlent játszottak volna Romániával...

A Magyarország-Románia női kézilabda mérkőzésen:
- Ha vezetőedzőnk, Rasmussen káromkodását nem hallják meg a játékvezetők, (- mint egyébként oly sokszor, amikor nagyothallók a bírók -), és nem kap 2 perces büntetést a csapatunk 3 perccel a mérkőzés előtt;
- ha a játékvezetők észreveszik, hogy a román játékos öt lépést tett meg az engedélyezett három lépés helyett (- a bírói tévedést a román vezetőedző is elismerte -), és 5 másodperccel a mérkőzés befejezése előtt nem fújják be a büntető dobást, akkor a románok elleni döntetlennel a magyar csapat a középdöntőbe jut.

Ebben az esetben sem lett volna elégedett a közvéleményt formáló média. Viszont valószínűleg nem a kudarc és a világvége hangulat került volna a sajtón keresztül a köztudatba. Nem a kudarcról, csalódásról szólna a média által irányított közbeszéd. Nem az edző fejét követelnék az újabb és újabb szakmai nyilatkozatok. Akkor tisztes helytállásról, tehetséges csikócsapatról, a jövő ifjú letéteményeseiről zengedezne a média.

A sportban sokszor az árnyék és fény apró mozzanatokon múlik. A nemzeti válogatott iránti általános érdeklődést az újságírók a tornák előtt felkorbácsolják. Általában a reális elvárást túlzott optimizmussal megspékelik. (Ezt történt például a Magyarország-Wales labdarúgó mérkőzés előtt is.) A kudarc után pedig beindul a kesergés és a hibáztatás. Ha győzünk, ha vereséget szenvedtünk ki kell aknázni a lapok példányszámának vagy a kattintások számának növelése érdekében.

Így dőlhet el néhány, röpke pillanat alatt, hogy a csapat, az edzők, a sportszövetség fantasztikus sikerkovácsok vagy éppen tehetetlen dilettánsok.


Jády György


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk áprilisi száma

amiocimlap 202004 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 134 vendég böngészi

bav logo kicsi banner