Ring Magazin

Szombat, 2020. Január 25.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Országjáró ORSZÁGJÁRÓ Együttműködés a Natura 2000 gyepterületeken

Együttműködés a Natura 2000 gyepterületeken

E-mail Nyomtatás PDF

A gazdálkodók és a természetvédelmi szakemberek együttműködését segíti a „Természetközeli Gazdálkodási Gyakorlatok útmutatója – Gazdálkodás Natura 2000 gyepterületeken” címmel a Túzok Life program keretében most megjelent kiadvány. A hiánypótlónak számító kötetet Gödöllőn a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrző Központban mutatták be.


A kötet a gazdálkodóknak, falugazdászoknak, szaktanácsadóknak, a kifizető szervezetek szakembereinek, valamint a természetvédelemben dolgozóknak segít abban, hogy ugyanarra a szakmai tudásra építsenek, ugyanazt a nyelvet beszéljék a Natura 2000 gyepterületek kapcsán – mondta Balczó Bertalan, az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős helyettes államtitkára a könyvbemutatón.
Balczó Bertalan hangsúlyozta: A természeti rendszerek jó állapotának megőrzése nem csak természetvédelmi szakmai kérdés, hanem valamennyi ágazat stratégiai ügye. Publikációk sokasága, köztük az IPBES (a Biodiverzitás és Ökoszisztéma Szolgáltatás Kormányközi Platform) átfogó tanulmánya is a biodiverzitás csökkenésére, a természetvédelmi kihívásokra hívja fel a figyelmet. Az agrárterületek természeti sokszínűségének megőrzése, és az ehhez szükséges fenntartható mezőgazdálkodási gyakorlatok elterjesztése a természetvédelem és az agrárgazdaság szereplőinek együttműködését teszi szükségessé.
A nemzeti park igazgatóságok munkatársai állandó terepi jelenlétükkel, szakmai iránymutatásukkal évtizedek óta folyamatosan segítik a gazdálkodókat, hogy megismerjék, milyen természetvédelmi megfontolás van az egyes előírások mögött. Ezt a munkát segíti a most megjelent kiadvány, amely számba veszi a Natura gyepterületeken történő gazdálkodás előírásait és bemutatja azok természetvédelmi hátterét.


(7 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amiocimlap201912 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 57 vendég böngészi

bav logo kicsi banner