Ring Magazin

Vasárnap, 2019. Október 13.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Magyar Glóbusz MAGYAR GLÓBUSZ II. SZEGA Nemzetek Sajtfesztiválja

II. SZEGA Nemzetek Sajtfesztiválja

E-mail Nyomtatás PDF

szegasajtfesztival 1910Második alkalommal kerül megrendezésre 2019.10.19.-én, Magyarország egyetlen olyan fesztiválja, ahol a közönség egy egyszeri belépődíj fejében korlátlanul kóstolhat több, mint 400 sajtot Európa közel 25 országából és az Egyesült Államokból, és mindezek mellett Magyarország kiemelkedő borrégiónak különlegességei is helyet kapnak.

SZEGA SAJT KOLLÉGIUM
Oktatási program a sajtkészítők és a sajtkedvelők számára. Az előadások alkalmával a szakértőink felmerülő
kérdésekre is válaszolnak.
Márkus Gyuláné - Élelmiszeripari mérnök és tejipari
szakoktató: A sajtgyártás helyes folyamata, technológiai
és higiéniás megfelelősége
Bognár Gábor - Tejipari szakmérnök: A trappista sajt,
gyártásának irányelvei, gépei és berendezései
Prof. Dr. Csapó János - MTA doktora, egyetemi tanár,
okleveles vegyész: A Sajtok, mint funkcionális élelmiszerek
és a tejipari élelmiszerhamísítás
Dr. Helik Ferenc - NÉBIH Élelmiszerlánc-biztonsági és
Ellenőrzési Elnökhelyettes: A hatósági ellenőrzés tapasztalatai
a kistermelői tejtermék előállítóknál
Denis HALLE – francia sajt technológus és termékfejlesztő, a CF&R Vire sajtgyár minőségbiztosítási vezetője, Franciaország egyik legkiemelkedőbb tejipari szakértője: Sajt érlelés tudománya és művészete:

• az érlelés biokémiai folyamata
• az érlelési alap kémiája
• az érleléshez szükséges anyagok
• az érlelés külső tényezői
• az összetevők fejlődése az érés során
• az érlelési technológia fejlődése és az érlelési folyamat lehetséges gyorsítási mechanizmusai
• az éréshez kapcsolódó hasznos mikroorganizmusok
• a mikrobiológiai interakciók jellemzői
• az érlelési környezet különböző sajttípusoknál (érlelt lágy sajtok: camembert, mosott kérgű sajtok: Pont
l’Evêque, kék penészes sajtok: roquefort, kemény sajtok (utómelegítés nélkül): cheddar, kemény sajtok
(utómelegítéssel): emmentáli, comte

Jelentkezés a SZEGA Sajt Kollégiumba: www.sajtfesztival.com/sajtkollegium/
Jelentkezés a Nemzet Sajtja versenyre:
www.sajtfesztival.com/vi-nemzetek-sajtversenye/

A fesztivál során hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetek Sajtversenye, amelynek során az európai sajtgyártó nemzetek és az Egyesült Államok kiválasztott sajtjai versenyeznek a fődíjért. A nemzetek sajtjait a nagykövetségekkel és szakmai szervezetekkel együttműködve választottuk ki. A verseny részeként a magyarországi termelők is megméretethetik magukat a Nemzet Sajtja versenyen. Magyarországi kis- és középes méretű termelők sajtjainak versenye. A győztes lehetőséget kap, hogy részt vegyen a Mondual Du Fromage Franciaországban megrendezésre kerülő nemzetközi sajt világversenyen, valamint a győztes termék csomagolásán feltűntetheti a NEMZET SAJTJA 2019 védjegyet. A verseny sajtjainak elbírálását külföldi és magyar szakértők fogják végezni, akik minden nevező sajt mellé rövid írásbeli értékelést fognak adni.
www.sajtfesztival.com


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk októberi száma

amio 19okt 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 103 vendég böngészi

bav logo kicsi banner