Close

Újra életre kelnek a magazinok oldalai!

salonbudapest2019 ring 1

140 varázslatos enteriőr, nyolc formabontó installáció, hazai és nemzetközi prémiumgyártók, fiatal tervezőcsapatok, rengeteg profi szakember és egy lélegzetelállító kiállítás egyenesen a Milánói Design Hétről. Ne maradj ki az ősz legizgalmasabb eseményéből, szeptember 20-22. között neked is köztünk a helyed!

2019-ben ismét megnyitja kapuit Budapest design Paradicsoma: ha szívesen lapozgatod a lakberendezési magazinok oldalait, ha a designkultúra rabja vagy, esetleg éppen most szeretnéd újjávarázsolni az otthonodat, akkor a szeptember a te hónapod! Merülj el a színek és a formák rendhagyó világában a tavaly nagy sikerrel debütált S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon.

Három napra egy óriási ötletmegosztó bemutatótérré változik a Budapest Aréna a S/ALON BUDAPEST tervezői csapatának jóvoltából. Az immáron másodízben megrendezett lakástrend kiállításon a lakberendezők és belsőépítészek által megtervezett dúsan díszített, kifinomult formavilágú, időnként meghökkentő enteriőrök nyújtanak majd inspirációt a design rajongóinak.

salonbudapest2019 ring 2

Az idei rendezvény legnagyobb durranása garantáltan Marc Ange An Extraordinary World, azaz ’Egy rendkívüli világ’ címet viselő kiállítása lesz. Az egykor luxusautók tervezésével foglalkozó francia-olasz művész lélegzetállító bútordarabokat helyez el olyan terekben, melyek egy rég elfeledett, szinte gyermeki álom ködös emlékét idézik vissza. A kiállítás a 2019-es Milánói Design Héten indult hódító útjára, most pedig Budapestre érkezik a varázslatos menedék. A magával ragadó enteriőrben olyan mágikus bútordarabok kapnak helyet, melyek a tervező gyermekkori félelmeiből, álmaiból és friss élményeiből táplálkoznak.

„Marc Ange lenyűgöző kiállításával, amely hidat képez művészet és design között, közelebb szeretnénk hozni a látogatókhoz korunk egyik legizgalmasabb tervezőjének lenyűgöző darabjait. Testközelből csodálhatják meg a látogatók a formabontó tárgyakat, aminek hatása szemléletformáló lehet a jövőbeni választásaikat illetően. Szeretnénk bátorságra ösztönözni az embereket, hiszen az individualizmus korában egy testreszabott környezet mind színek, formák vagy felületek tekintetében nagy hatással lehet az életminőségünkre. Egy elsőre bizarrnak tűnő bútor vagy tárgy például nagy örömet hozhat az életünkbe, ha tudunk vele azonosulni és bízunk benne, hogy fel tudjuk kelteni az igényt egy merészebb, körültekintőbb szelekcióra a design kultúra átfogóbb megismertetésével, ami a S/ALON BUDAPEST egyik fontos küldetése – foglalja össze a S/ALON BUDAPEST művészeti vezetője, Szendrey Zselyke, majd hozzáteszi: a designrajongók személyesen is találkozhatnak a művésszel az eseményen.”

salonbudapest2019 ring 5

Az idei S/ALON BUDAPEST kiállításon a 2018-ban kitűzött minőségi tervezés és progresszív szemlélet értékeit viszik tovább a szervezők, és emelik új szintre. Számtalan tervezővel és új hazai márkával bővül a kiállítás csapata, emellett külföldi szereplők is csatlakoznak a rendezvényhez. A Lakberendezők Országos Szövetsége (LOSZ) szakmai partnerként a S/ALON kreatív csapatával karöltve idén életre kelt nyolc lenyűgöző lakberendezési designstílust.
„Idén úgynevezett élő moodboardokkal szeretnénk meglepni a hazai designrajongókat. Ezek a hangulatmontázsok egy-egy stílus esszenciáját ragadják meg egyetlen képbe sűrítve: tehát színek, hangulatok, minták, anyagok, főbb bútorok, textíliák, dekorációs elemek, világítótestek összessége. Olyan lesz, mintha egy életnagyságú lakberendezési magazin fotóit nézegetnénk, igazi inspirációs utazás – ismerteti Ács Erzsébet, a LOSZ elnőke.

salonbudapest2019 ring 3

A S/ALON BUDAPEST csapata folyamatosan figyelemmel kíséri az aktuális trendeket és megoldásokat, céljuk, hogy a nemzetközi szinten tapasztalt tendenciákat közérthető, mégis formabontó módon tálalják a hazai közönség számára. „Inspirációt szeretnénk nyújtani a szakmabelieknek és az érdeklődő látogatóknak egyaránt, emellett küldetésünknek érezzük, hogy megfelelő platformot biztosítsunk nem csupán a nagymúltú márkák, de a feltörekvő, fiatal tehetségek számára is” – szögezi le Szendrey Zselyke.
E két cél egyesítésével 2019-ben tervezői pályázatot hirdettek, melynek témája a maximalista esszencia: egy eklektikus, merész stílus, mely az elmúlt években a prémium bútormárkák újdonságaitól a designstúdiók komplex projektjein át az egész világot bejárta. A kiválasztott 12 nyertes megvalósíthatja egyedi tervezői koncepcióját az eseményen megjelenő kiállítók termékeinek felhasználásával, önálló enteriőrökben.
A fiatal tehetségek munkáinak felvonultatása azonban nem ér véget ezzel: a kiállítás kiemelt szakmai partnereként a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) idén is 26 hazai tervezőt és márkát támogat a megjelenésben. A Hello Magyar Design program elnevezésű kezdeményezés alapjait az első, 2018-as S/ALON-on fektették le, a résztvevő alkotók egy része pedig a Milánói Design Héten is bemutatkozási lehetőséget kapott.

salonbudapest2019 ring 4

Felkészültél az inspirációs utazásra? 2019. szeptember 20-22. között új dimenziók nyílnak az enteriőrdesign világában. Jegyezd fel a dátumot, és gyere el Magyarország egyetlen nagyszabású lakástrend kiállítására, a Budapest Arénába.

www.salonbudapest.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top