Close

A Gender Racing Team Brno-ban is kisajátítaná a pódiumot

grtaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Egy szusszanásnyi szünet után már folytatódik is tovább a CEZ/MNASZ autós gyorsasági bajnokság. A résztvevők ezúttal a „cseh Nordschleifére”, azaz a Brno Autodrómra látogatnak, amely pályát a világhírű MotoGP versenynaptárából is ismerhetjük. A mezőnyben ezúttal is ott lesznek a Gender Racing Team fiatal versenyzői, akiket csak egyetlen cél mozgat: bajnokságokat nyerni!

Szomszéd Lajos Balázs egyre jobban ráérez a formaautózásra. Az előző fordulókban is remekül teljesítő, futamokat nyerő pilóta célja immáron egyértelműen a bajnoki cím, amiért el is követ mindent:

„Nagyon igyekeztem megtartani a lendületem, és a jó formám átmenteni Brno-ra. Sokat edzettem és még többet szimulátoroztam, erre nagy szükség is volt, hiszen eddig még csupán egyszer, egy teszt alkalmával tudtam csak menni ezen a pályán. Ennek ellenére most is szeretnék szép eredményt elérni, de ez nem lesz egyszerű. Renault kupagyőzelemért folytatott küzdelemben a legfőbb ellenfelem Szabó Nikolasz – aki egyben a csapattársam is. Ha év végi elsőséget szeretnék ünnepelni, akkor innentől fogva minden futamon előtte kell végeznem, és ez is a célom: a hétvége összes kvalifikációján és versenyén győzni. Ehhez adott egy szuper csapat, akik minden alkalommal egy szuper autót adnak alám, az én feladatom hozzátenni ezt a bizonyos pluszt.” – mesélte terveit elszántan Szomszéd Lali.

Szabó Nikolaszt az előző versenyén egy rejtélyes motorprobléma hátráltatta, ezt azóta már sikerült orvosolni, így a remek versenyző újból teljes elánnal harcolhat. Nikolasz számára szintén a bajnoki cím a legfőbb motiváció:

„Brno nem teljesen ismeretlen, hiszen ott tesztelhettem először a Gender Racing Teammel, még a szezon előtt. Nagyon tetszik a vonalvezetése, élvezetes és tempós pálya, ami egyben hatalmas kihívás is, és komoly koncentrációt igényel – nagyon várom már, hogy újból mehessek rajta. Voltak nehéz hétvégéim, köztük Slovakiaring is, ahol nem ment rendesen az autóm, de így is én vezetem a bajnokságot. Lalival jó kapcsolatot ápolunk, remekül kijövünk egymással, és eddig nem nagyon került sor rivalizálásra, így a helyzet ellenére sem érzek nyomást magamon a bajnokság miatt. Csehországban csakis a dupla győzelemmel lennék elégedett, amiért el is követek majd minden tőlem telhetőt!” – fogalmazott rövid, ám annál velősebb választ Nikolasz.

Hefler Róbert sem piknikezni megy a gyönyörű környezetben fekvő pályára, a tehetséges versenyző előtt sorsdöntő hétvége áll:

„A korábbi Renault-al már jó pár kört beletettem a brno-i aszfaltcsíkba, de az új specifikációs gépemmel még csak először megyek majd itt. Ez nem befolyásol semmiben sem, úgy gondolom, hogy hasonló esélyekkel vágok neki ennek a hétvégének is. A cseh verseny a CEZ utolsó fordulója, szóval itt már a bajnokság végkimeneteléről döntünk, ami remélem számomra kedvező eredménnyel zárul majd. Valamilyen szinten jelen van a vállaimon ez a teher, de ez nem lehet különösebb hatással a versenyzésemre. Eddig is futamról futamra készültem, lépésenként haladva igyekeztem elérni a célomat, ha ez most is működni fog, az hozza magával a jó eredményt. Szeretnék a CEZ-ben minél előkelőbb helyezést elérni, a magyar abszolút értékelésben pedig győzni. Utóbbiban majdnem egy teljes hétvégét felölelő pontelőnyöm van, így bizakodó vagyok a végelszámolást illetően!” – nyilatkozta lapunknak Hefler Róbert.

Gender Tamás csapatfőnök szerint csapata lendületben van, technikailag és mentálisan is topon teljesítenek, így a Gender Racing Team első embere igencsak bizakodó a brno-i hétvége előtt:

„A legutóbbi versenyünk után maradtunk tesztelni a Slovakiaringen, igyekeztünk Szabó Nikolasz autójának rejtett hibáját detektálni. Sikerült gyorsan a végére járni a dolgoknak, a hibás alkatrészt egy újra cseréltük, szóval már minden a legnagyobb rendben van. A szerelőink természetesen a többi autónkat is felkészítették, így nagy reményekkel vágunk neki a csehországi futamoknak. Három srácom közül kettő még nem versenyzett Brno-ban, de a tesztjeinkről már ismerik a pályát, így Szomszéd Lalitól és Szabó Nikolasztól egyaránt első-második helyezéseket szeretnék ezen a hétvégén. Hogy ez milyen leosztásban valósul meg, azt majd a fiúk a pályán eldöntik, a Gender Racing Teamnél sosem volt, és a továbbiakban sem lesz csapatutasítás. Hefler Róberttől szintén győzelmeket remélek, mind a CEZ kiírásban, mind a hazai abszolútban a pódium legmagasabb fokára várom őt!” – zárta a versenyek felvezetését a Gender Racing Team első embere.

Az éles program péntektől indul Csehországban, aminek végeztével már csak a Hungaroringen rendezett utolsó fordulón lesz lehetőségük a pilótáknak a pontgyűjtésre.

Írta: Tóth Krisztián Márk / Háfra Zsolt – Gender Racing Team

Fotó: Kollár Attila / Háfra Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top