Close

Állatkertek éjszakája augusztus 30-án

Különleges esti programokkal, látványetetésekkel, fényfestéssel és más rendkívüli látnivalókkal várják az érdeklődőket augusztus 30-án, pénteken az Állatkertek éjszakáján.

Az ország 12 településén – Budakeszin, Budapesten, Debrecenben, Győrben, Jászberényben, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Poroszlón, Szegeden, Veresegyházon és Veszprémben – összesen 13 állatkertben, vadasparkban és állat-bemutatóhelyen várják a látogatókat a nyolcadik Állatkertek éjszakáján.


Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az Állatkertek éjszakája a magyarországi állatkertek legnagyobb szabású és legnépszerűbb közös programja, amely az egész család számára különleges élményeket kínál.
Felhívta a figyelmet, hogy az idén limitálják a belépést az eseményre, egy bizonyos létszám felett már nem adnak el jegyeket. A belépők már most megvásárolhatók, elővételben kedvezményesen. A Fővárosi Állat- és Növénykertbe, a Tropicariumba és a Budakeszi Vadasparkba mindhárom helyszínre érvényes közös belépő is váltható.


A fővárosi állatkert kapui 19 órakor nyílnak ki és éjfélkor zárulnak. A kert több pontján az épületekre, a sziklafelszínre és a fák lombkoronájára vetített fényfestésben lehet gyönyörködni, de a programok között szerepel fókashow esti kivilágításban, látványetetés a cebui disznóknál, a komodói sárkányoknál, az aldabrai óriásteknősöknél és a kis tigrispitonoknál is. A Pálmaházban az est folyamán kétszer is lesz trópusi vihar. A látogatók közelebbről is megismerkedhetnek az aranyos cukormókussal, a kuszkusszal és a szakállas agámával. A kínálatban szerepel még csillagtúra, jégszobrász-bemutató, fénytánc és többféle zenés program is.


A Budakeszi Vadasparkban éjszakai látványetetésekkel, szakvezetésekkel készülnek, az éjszakai rovarvilágot is megismerhetik a látogatók, akik játékos foglalkoztatókon is részt vehetnek. A kapukat 19 órakor nyitják és 23 óráig tartanak a programok.
A Miskolci Állatkert és Kultúrpark 23 óráig várja az érdeklődőket, akik érdekes hüllőkkel, kétéltűekkel és rovarokkal ismerkedhetnek meg, de csillagászbemutatón is részt vehetnek, és az éjszaka aktív állatokat – így a denevéreket, a tigriseket, a kúszósülöket, a mosómedvéket – is megfigyelhetik. A Magyar Madártani Egyesület munkatársainak közreműködésével a Bükki Nemzeti Park éjjeli ragadozó madaraival is megismerkedhetnek a látogatók.
A Kecskeméti Vadaskertet fáklyákkal világítják meg ezen az estén, és családias hangulatú programokkal készülnek. A gondozók többek között tigrisek, majmok, lámák, oroszlánok etetését mutatják be, de lesz hüllőshow és koncertet ad a Csörömpölők Együttes.
A debreceni Nagyerdei Kultúrparkban is feltárul a kert titokzatos éjszakai élete. A látogatók szakvezetéseken leshetnek a kulisszák mögé, ehető növényeket és rovarokat kóstolhatnak, és az idén is átadnak egy új állatbemutatót. Egész este közlekedik a kisvasút, és üzemel a Vidámpark.


A győri Xantus János Állatkertben 22 óráig várják a vendégeket. A közönség megfigyelheti a tigrisek, a medvék és a vadkutyák etetését, de „nem szeretem” állatokkal, kígyókkal, csótányokkal is találkozhat.
A Pécsi Állatkertben az idén is két este – pénteken és szombaton – lesznek programok. Látványetetések, fényfestés, koncertek, tűzzsonglőr-bemutatók, csillagászati programok, bátorságpróbák is várják az érdeklődőket.
Az esemény részletes programjai és egyéb információk az állatkertek saját honlapján olvashatók.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top