Close

Laller tandem bicajra pattan!

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
 
A Mozdulj Közhasznú Egyesület a sokéves hagyományait követve idén is tandemtúrára indul, hogy így irányítsa rá a közfigyelmet a fogyatékkal élő embertársainkra. Hogy ez miért is érdekes sportszemszögből vizsgálva? A nevezett esemény fővédnöke évek óta Horváth Lajos „Laller” terepmotor versenyző, aki elkötelezett híve és támogatója az esélyegyenlőségnek.
 
A Mozdulj Közhasznú Egyesület különleges tandemkerékpár túrája nem csupán egy remek kirándulás, de egyúttal esély is a fogyatékkal élő embereknek. Maga a túra a Balaton körül zajlik, ahol az általános állóképesség javításán kívül a résztvevők számára lehetőség nyílik az egészségesebb hétköznapi életre is. Az út során nem csak kerékpároznak, megfelelő felügyelet mellett számos más sporttevékenységbe is belekóstolnak: a teljesség igénye nélkül megtapasztalhatják az evezés, a kajakozás és az úszás szépségeit. A sportélmény mellett a természetesen nagyon fontos a pozitív üzenet is, miszerint valaki látássérültként is élhet teljes életet:
 
„Jómagam szerencsés vagyok, semmilyen veleszületett, vagy szerzett fogyatékkal nem kell együtt élnem – hacsak a motorozás iránti olthatatlan szenvedélyem nem vesszük ide” – viccelődött a Dakar Rally-t kétszer is megjárt versenyző, aki aztán nagyon is komolyra fordította a szót: 
 
„Végtelenül tisztelem ezeket a srácokat és lányokat, felnézek rájuk, hogy a nehéz helyzetük ellenére is rettentően erősek, folyamatosan mosolyognak, és képesek pozitívan szemlélni a világot. Ami számunkra természetes, azért nekik minden nap keményen meg kell küzdeni, azt gondolom, ez még a Dakar Rally-nál is sokkal keményebb kihívás. Én nem is tagadom, rengeteg hitet és erőt merítek a velük való találkozásból!” – zárta mondandóját Laller, aki maga is ott lesz és teker majd az augusztus 15-21 között rendezendő Balaton kerülő tandemtúrán. 
 
Írta: Tóth Krisztián Márk
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top