Ring Magazin

Hétfô, 2019. November 18.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Hír és hátTér Belföld Tarlós: Budapest legyen erős, egységes város!

Tarlós: Budapest legyen erős, egységes város!

E-mail Nyomtatás PDF

budapestlegyen 1Budapest legyen erős és egységes város! - mondta a főpolgármester a DunaFok elnevezésű szabadidő- és sportpark ünnepélyes átadásán Budafok-Tétényben pénteken.

Tarlós István közölte: Budapesten meghatározók a közösségteremtő lokális központok. A városvezetés elkötelezett a természeti és történeti értékek megőrzése és a kerületi önkormányzatok differenciált fejlesztése mellett - tette hozzá.
A főváros mintegy 200 millió forinttal támogatta a budafoki Hajó utcában pénteken átadott 23 ezer négyzetméteres parkot, amely közvetlen kapcsolatban áll a Duna-parttal.
A beruházás egyszerre szolgálja a közösségi életet és a természeti értékek védelmét - jelentette ki a főpolgármester. Ezen a területen száz éve virágzó közösségi és sportélet folyt, ennek azonban a 20. század második felére nyoma se maradt. A kerület vezetősége keltette életre a korábban elhanyagolt területet - jelezte.
A Duna 32 kilométer hosszú, átlagosan 400 méter széles budapesti szakasza jelentősen meghatározza a magyar fővárost, a folyó és az ember kapcsolata azonban sok helyen megszakadt - mondta. A Dunával mint természet adta lehetőséggel élni kell; ennek a szabadidőparknak is az az üzenete, hogy ember és természet tud és akar együtt élni - mondta Tarlós István.
Karsai Ferenc (Fidesz-KDNP), Budafok-Tétény polgármestere beszédében úgy fogalmazott, hogy 1990 és 2010 között az itt élők másodrendű polgároknak érezhették magukat, hiszen a fejlesztési pénzek a kiváltságos belső kerületeknek jutottak. Azóta viszont fokozatosan újulhatott meg a Stáció lépcső és a budafoki Kálvária, majd a piac, a Szent István téri mesepark, és elkészülhetett a DunaFok szabadidő- és sportpark, amely mérföldkő a környék életében - emelte ki.

Forrás: MTI


(0 értékelés)
 

Hozzászólások  

 
0 #1 Pálos Trend 2019-09-12 10:05
MAGYAROK vs. RENDŐRÁLLAM‼️⚠️ ????????‍????‍????‍????????‍⚖️????‍⚖️✅
MAGÁNLAK VÉDÉS BÁRMI ÁRON: 2019.10.08.10.00. ÚJPEST, Mátyás tér 2/B.❗️????
JOGOS CSALÁD és ÖNVÉDELEM‼️????‍⚖️????‍⚖️✅
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS és MAXIMÁLIS CSALÁDI ELLENÁLLÁS A KÖZJEGYZŐ-LAKÁSMAFFIA, AZ ORGAZDÁK ÉS A BANKÁRKORMÁNY TERRORJÁVAL SZEMBEN‼️‼️‼️⚠️ ????
https://www.youtube.com/watch?v=rHc751TJuQk
Idézet
 

Megjelent A Mi Otthonunk novemberi száma

amiocimlap 201911 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 99 vendég böngészi

bav logo kicsi banner