Ring Magazin

Hétfô, 2020. Január 20.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód Otthon Bútorfestés csak természetesen - Azúr Bagoly Tejfestékkel

Bútorfestés csak természetesen - Azúr Bagoly Tejfestékkel

E-mail Nyomtatás PDF

tejfestek 1A lakberendezésben egy-egy megfelelő színű, méretű és formájú bútor felkutatása sokszor nehéz feladat. A jó hír, hogy pár óra munkával a legegyszerűbb darabokból is otthonunkhoz, elképzeléseinkhez tökéletesen illőt hozhatunk létre, ha ecsetet ragadunk. Ugyanakkor nagyon nem mindegy, milyen anyaggal dolgozunk: a megfelelő bútorfesték nem károsítja az egészséget, sokoldalúan alkalmazható és pár egyszerű ecsetvonással is szép felületet ad.

Azúr Bagoly Tejfesték... 100 százalékig természetes alapanyagokból
Az Azúr Bagoly Tejfesték több-ezeréves hagyományokra visszatekintő receptúra alapján kizárólag természetes, az egészségre ártalmatlan alkotóelemekből készül (nem tartalmaz latexet, illatanyagot, kőolajszármazékot, biocid összetevőt). Az Azúr Bagoly Tejfesték legnagyszerűbb tulajdonsága, hogy rugalmasan alkalmazkodik az igényekhez: ha akarjuk, tökéletesen fed, ha akarjuk, lepattogzik, ha akarjuk, pácként láttatni engedi a fa erezetét... mintha többféle festéket csomagoltunk volna egybe!

7 érv, miért érdemes az Azúr Bagoly Tejfesték Tejfesték mellett dönteni...
...alapozás nélkül használható bármilyen felületen (nyers fa, nyers MDF, lakkozott/festett/politúrozott/laminált bútor, műanyag, üveg és fém);
...ecsetnyommentes felületet képez;
...gyönyörű, telt, természetes árnyalatait ásványi pigmentek adják: a színek ezért évtizedek múltán sem fakulnak;
... VOC-tartalma 0, így zárt térben is biztonságosan festhetünk vele;
...elképesztően gyorsan (kb. fél óra alatt) megszárad: mire körbeérünk a bútoron, már vihetjük is fel a következő réteget;
...szagtalan — de tényleg! Ha jártunk már úgy, hogy egy szagmentesnek ígért festék gőze fojtogatott bennünket mázolás közben, akkor a tejfesték kellemes meglepetést okoz: festés közben nagyon enyhe agyagillata van, ami száradás közben teljesen eltűnik;
...por alakban bármeddig eltartható.

tejfestek 2
1, 2, 3...kész! –a bútorfestés ilyen egyszerű is lehet?
Az Azúr Bagoly Tejfesték használatával egy bútor átalakítása akár egyetlen nap alatt is könnyedén megoldható! Kövessük ezeket a lépéseket:
1. Készítsük elő a felületet a festéshez, majd tisztítsuk meg alaposan a zsíros-poros szennyeződésektől (kb. 1 óra).
2. Vigyük fel a tejfestéket a felületre, 2 réteg általában elég a teljes színfedéshez (kb. 3 óra).
3. Simítsuk át a felületet egy finom csiszolópapírral, hogy tapintásra is bársonyosan sima legyen. Zárjuk le a festék felületét kenderolajjal: ecsettel vigyük fel az anyagot (az olaj nem hagy ecsetnyomokat, így nem kell különösebben ügyelni a professzionális mozdulatokra), majd kb. 15 perc múlva töröljük szárazra a felületet (kb. 0,5 óra), és KÉSZ!

tejfestek 3

FESSÜNK TEJFESTÉKKEL BÁRMIT!
Újítsunk fel egy elöregedett bútordarabot, fessük át a padlót, színezzük újra a falat, alakítsuk át a konyhaszekrényt, varázsoljuk egyedivé a gyerekjátékokat!
Az Azúr Bagoly oldalán még többet megtudhatunk a tejfesték használatáról (itt), a blogon pedig nemcsak rengeteg inspirációt találunk (itt), de részletesen elolvasható a használt darabok felújításának menete (itt).

www.azurbagoly.hu


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amiocimlap201912 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 35 vendég böngészi

bav logo kicsi banner