Ring Magazin

Vasárnap, 2019. December 8.
Szöveg mérete
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Címlap Életmód Otthon Tondach Thermo PIR hőszigetelés az energiahatékonyságért

Tondach Thermo PIR hőszigetelés az energiahatékonyságért

E-mail Nyomtatás PDF

tondachthermopirKísérlettel igazolt, hogy a tetőtér hőmérsékletére a tetőfedőanyagoknak nincs kimutatható hatásuk, ennek megfelelően bármilyen színű, felületű vagy bevonatú cserepet választhatunk, mivel a lakótér hőmérsékletére egy korszerűen kialakított szerkezet esetén kizárólag a levegő külső hőmérsékletének van hatása. Ha szeretnénk, hogy a tetőtérben kellemes legyen a klíma, a minőségi hőszigetelés kialakítására kell fókuszálnunk. Ehhez kínál tökéletes megoldást a Tondach Thermo PIR hőszigetelés családja.

Mi az a PIR?
A PIR a jelenleg rendelkezésünkre álló egyik legmodernebb tetőszigetelő anyag, egyfajta poliuretán keményhab. Kiváló, akár 0,022-es hővezetési tényezőjének köszönhetően sokkal vékonyabb rétegben alkalmazva is felülmúlja az ásványgyapot szigetelőanyagok teljesítményét.

Milyen előnyös tulajdonságokat biztosít a PIR alapanyag?

 • Nagy teljesítményű (akár λ=0,022 W/mK) Kisebb anyagvastagsággal nagyobb teljesítmény érhető el.
 • Mérettartó, zsugorodásmentes, lépésálló.
 • Hőhídmentes – nútos csatlakozásának és szarufák feletti helyzetének köszönhetően megszűnnek a szarufáknál hagyományosan jelentkező hőhidak, ezáltal hatékonyabban látja el hőszigetelő funkcióját, és páralecsapódástól sem kell tartanunk.
 • Vízálló, így gombásodásálló.
 • Antiallergén és biocidmentes – a PIR keményhab hűtőszekrények szigetelésére is használatos.
 • 100%-ban újrahasznosítható.
 • Ásványgyapot szigetelőanyagokkal is kombinálható – felújítás esetén nem kell belső bontási munkálatoktól tartanunk.
 • Nehezen gyullad, nem táplálja az égést.

Milyen felhasználási módokra megoldás a Tondach Thermo PIR szigeteléscsalád?
A 2021 januárjától életbe lépő előírások szerint minden új épületnek meg kell felelnie a közel nulla energiaigényű házak energiahatékonysági szintjének, különben nem kaphat lakhatási engedélyt. Mivel a legtöbb hő jellemzően a tetőszerkezeten és a födémen keresztül távozik, nemcsak komfortérzetünket, de otthonunk értékállóságát is meghatározza a korszerű építőanyagok használata. A Tondach Thermo szarufa feletti szigetelések között minden magastetős felhasználási módra megtalálja a tökéletes megoldást.
Új épületek építésekor a legjobb hővezetési tényezőjű alumíniumkasírozással ellátott termékeket ajánljuk (Thermo Max és Thermo Classic Alu), mivel a legjobb szigetelőhatást a legkisebb anyagvastagság mellett ezekkel a termékekkel érhetjük el.
Felújításhoz az ásványfátyol-borítású termékeket javasoljuk (Thermo Comfort és Thermo Classic), melyek páraáteresztő tulajdonságuknak köszönhetően egyszerűen kombinálhatók hagyományos szigetelőanyagokkal.
Egyszerű tetőformákhoz és normál hajlásszögekhez a Thermo Max és Thermo Comfort termékeinket ajánljuk, mivel a kivitelezési idő jelentősen csökkenthető az előre integrált páraáteresztő tetőfóliának köszönhetően.
Összetett tetőformákhoz és alacsony hajlásszögekhez a Thermo Classic és Thermo Classic Alu termékeket javasoljuk, mivel a vágási veszteségek csökkenthetők a megfordítható vágott darabok felhasználásával. Emellett tetőfedőanyagtól függő alacsony tetőhajlásszög-tartományokban speciális vízhatlan héjazat elkészítése kötelező, amely gazdaságosabban megvalósítható az integrált tetőfólia nélküli táblákkal.

További információ:

www.wienerberger.hu
Tondach Thermo PIR


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amiocimlap201912 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 212 vendég böngészi

bav logo kicsi banner