Ring Magazin

Kedd, 2019. Június 25.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód Táplálkozás Az Év fagylaltja 2019

Az Év fagylaltja 2019

E-mail Nyomtatás PDF

A nagyrécsei Wilheim Dávid „Il Re Del Piemonte” elnevezésű fagylaltja nyerte az Év fagylaltja díjat a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete versenyén. Az Év Fagylaltja versenyre idén 56 fagylalt nevezett. Kötelező íz nem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának. Az Év Fagylaltja verseny alkotásait négy kategóriában tizenhárom fős szakmai és Közönség zsűri pontozta. A rendezvénynek ezúttal Szombathely Fő tere volt a helyszíne.


Versenyeredmények:
„I.” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye
• Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese: Il Re Del Piemonte – Wilheim Dávid (DaCrema Fagyizó – Nagyrécse)
• Ezüstérem: Sós pisztácia madártej- ricotta mangóval – Marsa Éva Heléna (Vanília & Gelarto – Nagykőrös)
• Bronzérem: Meggyes crema krokkanttal – Kurucz Kinga (Hisztéria Cukrászda – Tápiószecső)
„I./M.” (mentes) kategória: cukrászdák, fagylaltozók versenye
• Arany: Illatos birs feketeribizlivel – Pokoraczki Ágnes (Bahama Kézműves Fagyizó – Újfehértó)
• Ezüst: Frutta al Cioccolato – Wilheim Dávid (DaCrema Fagyizó – Nagyrécse)
• Bronz: Meggyes diós mák – Eszenyi Ferenc (Matifou Fagyizó – Debrecen)
„C” kategória: alapanyaggyártók, forgalmazók versenye
• Arany: Liberte – Vladucz Péter (Chef Market Zrt. – Budapest)
• Ezüst: Handcrafted Pisztácia Tejjégkrém – Horváth Edvárd (Gelato Italiano Kft. – Környe)
• Bronz: Argentin Karamellás Keksz – Horváth Mónika (Békás Kft. /Pernigotti/ - Budapest)
C/M” (mentes) kategória:
• Arany: Pisztácia parajd fűszerével – Gangel András (m-Gel Hungary Kft. – Budapest)
• Ezüst: Copa KiBana – Luca Marogna (Pregel Magyarország Kft. – Budapest)
• Bronz: Laktózmentes Cold Brew Coffee – Horváth Edvárd (Gelato Italiano Kft. – Környe)
I./M és C/M kategóriákban nevezett fagylaltok nem tartalmazhatnak hozzáadott: cukrot, glutént, laktózt és tejfehérjét. Cukor helyett a következő édesítőszerek használhatók: xilit (nyírfacukor), eritrit, stevia, maltit (maltitol).
Kézműves Fagylalt Nívódíj győztese:
• Wilheim Dávid (DaCrema Fagyizó – Nagyrécse)
Közönségdíjas:
• Rozmaringos fehércsokis vilmoskörte – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda – Komárom).
Forrás: Savaria Turizmus Nonprofit Kft.


(3 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk júniusi száma

amio 1906 cimlap 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 137 vendég böngészi

bav logo kicsi banner