Ring Magazin

Hétfô, 2019. Szeptember 16.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Programok XXV. Jász Világtalálkozó Jászkiséren

XXV. Jász Világtalálkozó Jászkiséren

E-mail Nyomtatás PDF

Az idén Jászkisér lesz a házigazdája a XXV. Jász Világtalálkozónak 2019. június 7-9. között, amelynek társrendezője a hagyományoknak megfelelően a Jászok Egyesülete. A jubileumi rendezvény jelmondatai: pénteken „Tisztelgés a múltnak”, szombaton „Köszöntjük a jelent”, vasárnap „Építjük a jövőt”. A találkozó fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke, védnöke, Pócs János, a térség országgyűlési képviselője.


A világtalálkozó péntek délután kiállítások megnyitásával és Jászkisér jeles szülötteiről való ünnepi megemlékezéssel veszi kezdetét. A dicső elődök sírjának megkoszorúzását követően a Szent István parkban Lukácsi György polgármester ünnepélyesen megnyitja a találkozót. A kitüntetések és díjak átadását gálaműsor követi, ahol fellép a Jászság Népi Együttes és a Pendzsom Néptánc Együttes alapító tagjai.


Szombaton a zenés ébresztő után ünnepi és ökumenikus istentisztelet köszönti a találkozóra érkezőket a református templomban. Beszédet mond Ternyák Csaba egri érsek, igét hirdet Takaró András református esperes. Ezt követi a jász települések díszes felvonulása a Fő úton a Magyar Honvédség Légierő Zenekar felvezetésével. A díszünnepségen Lukácsi György polgármester mellett köszöntőt mond Kövér László házelnök és Dobos László, Karcag város első embere. A köszöntő beszédeket követően adja át az idei Jászságért díjat dr. Dobos László, a Jászok Egyesületének elnöke, majd ünnepélyesen beiktatják az új jászkapitányt, Nemes János személyében. A rendezvény egyik kísérőprogramja a II. Jász Bajuszmustra, de lesznek lovas programok és a jász települések hagyományőrző csoportjai is bemutatkoznak. Este a Magna Cum Laude ad koncertet, majd utcabál zárja a napot.
A zárónap hagyományosan a sport és a gasztronómia jegyében zajlik. Lesz horgászverseny, virtusvetélkedő, főzőverseny és pálinkamustra. A Hanyi-Tiszasülyi gáton vezet a „Pattanj nyeregbe” kerékpáros teljesítménytúra, és megrendezik a jász települések kispályás labdarúgó tornáját is. Új programelem a „Sikeres vagyok és jász” elnevezésű kötetlen beszélgetés sikeres jászokkal. A világtalálkozó záróünnepségét Janicsák Veca, majd a The Biebers zenekar koncertje követi, és ezúttal is gyönyörködhetünk az égboltra varázsolt tűzijátékban.


Az egyes helyszínek között városnéző kisvonat szállítja a vendégeket. A rendezvény minden programja ingyenes! A település megközelíthető a 31-es útról Jászapátinál déli irányban, Jászladány felé, illetve vasúton a Vámosgyörk-Szolnok-Újszász vonalon. Legyen Ön is Jászkisér vendége!
A találkozó részletes programja a www.jaszkiser.hu és a www.jaszokegyesulete.hu oldalon érhető el.

Szöveg és kép: Bognár Mária


(4 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk szeptemberi száma

cimlap 1909 resize 

Bővebben az Életmód rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 59 vendég böngészi

bav logo kicsi banner