Ring Magazin

Hétfô, 2019. Jûlius 22.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Programok Álmodó vizek

Álmodó vizek

E-mail Nyomtatás PDF

A Föld napjához kapcsolódva Álmodó vizek címmel nyílt kiállítás Vizúr János és Kércz Tibor varázslatos szépségű fotóiból a Magyar Természettudományi Múzeumban. A tárlat alkotásaiból album is megjelent.


Áder János köztársasági elnök a kiállítás megnyitóján hangsúlyozta: a víz misztériumát tárja a közönség elé Vizúr János és Kércz Tibor fotókiállítása és a most megjelent fotóalbum képei is. "A képek segítségével érzékelhetjük az óceán csendjéből kibomló végtelenséget, a tengerzúgásban lefojtott hatalmas erőt, a sarkköri jégvilág absztrakt képződményeinek kékes fehérségét és a vízfelszínen tükröződő fény és árnyék impresszionista varázsát".
A köztársasági elnök utalt arra, hogy az elmúlt időszakban a természet többször figyelmeztetett bennünket felelőtlen döntéseink következményeire. Tájfunok, hurrikánok, évszázados rekordokat döntő aszályok drámai következményei láthatók a felvételeken. A jégolvadás miatt bekövetkezett tengervízszint-emelkedés drámai hatással lesz az öt kontinensre. A NASA becslésében 65 centiméter tengervízszint emelkedést jósol a századfordulóra, de ennél sokkal pesszimistább tudományos előrejelzések is léteznek ma már.


Vizúr János és Kércz Tibor fotóin a legfőbb lételemünk ötféle megvilágításban jelenik meg: a dinamikus, folyton mozgó-változó közeg, a halmazállapotait váltogató anyag, a világ képét visszatükröző felület, az önmagán túlmutató absztrakt látvány, valamint az éltető elem és élettér.
A kiállítás június 16-ig tekinthető meg.


(7 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk júliusi száma

amio 201907 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 201 vendég böngészi

bav logo kicsi banner