Close

Pontokat rabolt első PreMoto3-as versenyén a magyar tehetség

aaaa1a1
 
Kecskés Bence a középmezőnyt lőtte be reális célnak az első CIV PreMoto3-as hétvégéjén, ennek ellenére remek tempót diktálva azonnal a vastag pontszerzésért harcolhatott. Végül a bajnokság legfiatalabb és egyben újonc versenyzőjeként a 26 fős mezőnyben a nyolcadik helyen intette le a kockás zászló.
 
A szigetszentmiklósi versenyző két héttel korábban már tesztelt Misanóban, ahol meggyőző eredményeket produkált. A bajnokság első fordulóján rendezett két időmérőn a vártnál jobban teljesített, az első kvalifikáción a 6., míg a másodikon a 9. helyezést sikerült megcsípnie.
 
Ezután következett a szombati futam – amely Kecskés Bence életének első PreMoto3-as megmérettetése volt – ami nem úgy alakult, ahogy a fiatal pilóta azt előzőleg eltervezte. Bence magabiztosan rajtolt, de utána hiba csúszott a számításokba, motorja furán viselkedett a kanyarvételek során, és ennek eredményeképpen a tízedik körben bukott a versenyző.   
 
A vasárnapi futamot újult erővel, bizonyítási vágytól fűtve kezdte meg a magyar fiú: az előző versenyen történteket sikerült teljesen maga mögött hagynia, és ez meglátszott a végeredményén is. 
 
A háttérben egy komplett csapat dolgozott, hogy elérje ezt a komoly eredményt: Luca Pasini mentor mellet a csapatfőnök, a telemetria mérnök, valamint két szerelő, és egy külön erőnléti edző eredménye is ez a siker. 
 
„Nagyon vártam már az új motorommal az első éles menetet a PreMoto3-as kategóriában. Az edzéseken és az időmérőkön folyamatosan gyorsultam, aminek nagyon örültem. Az első versenyen történteket megbeszéltük Lucával, így hamar magam mögött is tudtam hagyni, onnantól pedig már csak a vasárnapra koncentráltam, ami hála az égnek jól alakult.” – foglalta össze első nagypályás olasz bajnoki hétvégéjét Kecskés Bence.
 
A második fordulót április 27-28-án Mugellóban rendezik, addig is sok-sok edzés és utazás vár még Bencére.
 
 
Forrás: Háfra Zsolt / Tóth Krisztián Márk / RXP-Sic 58 Magyarország
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top