Ring Magazin

Hétfô, 2019. Jûlius 22.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód Táplálkozás Az olajos magvak rendszeres fogyasztása meghosszabbíthatja az életet

Az olajos magvak rendszeres fogyasztása meghosszabbíthatja az életet

E-mail Nyomtatás PDF

A földimogyoró, a pisztácia és a dió fogyasztása akár hétszeresére csökkenti az akut myocardialis infarktus miatti halálozás esélyét és az agyvérzés kialakulását, mondta el a specialista Ramón Iván de Dios Pérez

A Mexikói Társadalombiztosítási Intézet (IMSS) sürgősségi szolgálatának vezetője Jalisco államban, elmondta, hogy egy kutatás a témában a The New England Journal Medicine című tudományos folyóiratban jelent meg.
"Azt találták, hogy az ilyen élelmiszerekben lévő anyagok javítanak az artériák funkcióin, megakadályozzák a vérlemezkék és a zsírok lerakódását, így aki fogyasztja őket, annak kisebb az esélye a szív- és érrendszeri megbetegedés okozta halálra" - mondta el.
Hozzátette, hogy az ajánlott mennyiség napi 25 gramm, óvokodni kell a túlzott fogyasztástól, emellett a páciensnek egészséges életmódot kell folytatnia, amely jelenti a zöldségekben, gyümölcsökben és fehérjékben gazdag étrendet, a rendszeres testmozgást és a természetes víz ivását.
Kiemelte, hogy jó módja a dió, a mogyoró, a pisztácia napi fogyasztásának, ha reggelente gyümölcsturmixba rakjuk vagy két nagyobb étkezés között fogyasztjuk őket, rágcsálnivalóként.
Helyette - tette hozzá - nem lenne megfelelő forma hozzáadott cukrokkal, például csokoládéval vagy pralinéval borítva.
Javasolt a dohányzás elkerülése, mert az ellensúlyozza az ilyen élelmiszerek pozitív hatásait, növeli a szív- és agyi infarktusok kockázatát, továbbá kedvez olyan súlyos betegségek feltűnésének, mint a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) vagy a rák.

yucatan.com.mx


(2 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk júliusi száma

amio 201907 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 147 vendég böngészi

bav logo kicsi banner