Close

Egy brit nő 77 év után kapta meg vőlegénye levelét

A levél egy hajóról származik, amely a második világháborúban az Atlanti-óceánba süllyedt.

77 évvel megírása után, a szerelmes levél – amelyet egy brit katona írt egy hajó fedélzetén, amit elsüllyesztettek amikor a második világháború ideje alatt az Atlanti-óceánon közlekedett – megérkezett a címzetthez. A 99 éves Phyllis Ponting, most már megtudta, hogy Bill Walker könnyekre fakadt, amikor a levélből kiderült, hogy a nő elfogadta házassági ajánlatát.
Ponting ma nagymama hét unokával, kétszer házasodott, nem kételkedik ifjúkori szerelmi történetében, noha úgy tudta, hogy Walker soha nem válaszolt. Nem hitte, hogy a vőlegénye túlélte a háborút, mondta el a BBC The One Show című műsorában. „Eljött volna közvetlenül az otthonomhoz”. „Összeházasodtunk volna. Annyira szeretett engem”.
A levél 700 másikkal együtt került elő a Gairsoppa nevű teherszállító hajóról, egy expedíció során, amelyet a hajó által szállított 48 tonna ezüst kimentésére szerveztek, amelynek értéke körülbelül 25 millió euró.
Egy televíziós műsor készítői átadták Pontingnak a levél egy másolatát otthonában Devizes-ben, Anglia délnyugati részén. „Nem hiszem el, hogy a levél a tenger alján volt és most elolvashatom” – mondta el miután felismerte a vőlegénye írását.
„Ha tudnád, mennyire boldoggá tett ez engem, édesem” – írta Walker a menyasszonyának, hogy közölje a boldogságot, amit eljegyzése miatt érez.
Az eredeti levél a Voices of the Deep (Hangok a mélységből) című kiállítás része, amely a Londoni Postamúzeumban mutatja be a Gairsoppa nevű hajóról felhozott leveleket, amely Írország partjainál süllyedt el 1941 februárjában, miután torpedótalálat érte.

elpais.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top