Ring Magazin

Kedd, 2019. Június 25.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Sport A negyeddöntő az álma a magyarok szövetségi kapitányának

A negyeddöntő az álma a magyarok szövetségi kapitányának

E-mail Nyomtatás PDF

noi ropladba jan

A negyeddöntőbe szeretne jutni a magyar női röplabda-válogatottal Jan De Brandt szövetségi kapitány a jövő évi, részben magyar rendezésű Európa-bajnokságon.

Az 59 éves belga edző az európai szövetség (CEV) honlapjának arról beszélt, merni kell álmodni, az ő álma pedig az, hogy a magyar csapat ott lesz a legjobb nyolc között a kontinenstornán.
"Ehhez kell néhány kiemelkedő mérkőzést játszanunk, és meg kell szereznünk csoportunk második vagy harmadik helyét. Ez nem lehetetlen, mert biztos vagyok abban, hogy a hazai pálya hatalmas lökést fog adni a játékosoknak" - jelentette ki a tréner, aki 2014 és 2016 között is irányította a magyar csapatot, majd idén márciusban nevezték ki újra az együttes élére.
A lehetséges Eb-ellenfelekkel kapcsolatban azt mondta, a legerősebb válogatottak közül a világbajnok szerbekkel, a vb-ezüstérmes olaszokkal vagy az Európa-bajnoki ezüstérmes, olimpiai és világbajnoki negyedik hollandokkal szeretne megmérkőzni.
"Ha ezek közül valamelyik válogatott a csoportunkban lenne, a magyar közönség élőben láthatná a világ legjobb csapatainak egyikét" - mondta De Brandt. A belga röplabdázásnak hatalmas lökést adott a 2007-es Eb-rendezés - tette hozzá -, és reméli, a sportág Magyarországon is tud majd profitálni az eseményből.
A szövetségi kapitány kitért arra, hogy a magyar bajnokság színvonala jelentősen emelkedett az elmúlt években: példaként említette, hogy a mostani idényben három magyar klubcsapat is érdekelt valamely nemzetközi sorozat nyolcaddöntőjében.
A jövő évi felkészülésről azt mondta, a keret május elején kezdi meg a közös munkát, és a május 25-én rajtoló Európa-liga Arany divíziójában - ahol a horvátokkal, a franciákkal és az osztrákokkal került egy csoportba a magyar válogatott - húsz játékosnak szeretne lehetőséget adni. A közvetlen Eb-felkészülés júliusban kezdődik majd.
Az augusztus 23. és szeptember 8. között zajló kontinenstorna - amelyet Budapesten kívül Pozsonyban, Ankarában és Lódzban rendeznek - sorsolását január 23-án tartják Isztambulban.
 
Forrás: MTI
Kép forrás: Origo

 


(11 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk júniusi száma

amio 1906 cimlap 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 247 vendég böngészi

bav logo kicsi banner