Ring Magazin

Szombat, 2019. Június 15.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Programok Újra a mozikban a Macskafogó

Újra a mozikban a Macskafogó

E-mail Nyomtatás PDF

mfogo3Szeptember 13-tól visszatér a mozikba minden idők legjobb magyar rajzfilmjeinek egyike, az 1986-ban készült Macskafogó. A kultikus alkotás 4K minőségben restaurált képpel és digitálisan felújított hanggal kerül újra a vászonra, a Magyar Nemzeti Filmalap – Filmarchívum igazgatóság és a Pannonia Entertainment filmforgalmazó együttműködésében. A rajzfilmet országszerte több mint negyven moziban vetítik.
Ternovszky Béla rendező és Nepp József forgatókönyvíró minden korosztály számára egyaránt szórakoztató alkotása tökéletesen egyesíti magában a kaland-, a gengszter- és a kémfilmek legszebb hagyományait, és utánozhatatlan humorával egyúttal parodizálja is ezeket a zsánereket. A Macskafogó szereplőinek a magyar színjátszás akkori legnagyobbjai adták a hangjukat. A gonosz főmacska, Mr. Teufel magyar hangja Benedek Miklós, a dél-amerikai vámpír denevérek bandafőnöke Bodrogi Gyula hangján szólalt meg a filmben, de Mikó István, Kern András, Haumann Péter, Sinkó László és a többi közreműködő is számos szállóigévé vált párbeszéddel ajándékozta meg a közönséget. Például:
Teufel: Mehet, Safranek. És üdvözlöm a kedves feleségét!
Safranek: Köszönöm, uram, de már egy éve önnel él!

mfogo

A hagyományos animációs technikával, 1986-ban készült egészestés rajzfilm népszerűsége mindmáig töretlen, a benne hallható dalok közül pedig több is időtlen sláger lett. Az ismert történet főhőse egy titkos egérügynök, Grabowsky, akit Pokyóba küldenek, hogy hozza el annak a szerkezetnek a titkos tervét, amely megmenthetné az egércivilizációt a mindenre elszánt gonosz macskák szindikátusától. Az országos vetítési helyszín lista a http://macskafogo.hu oldalon található.
A Macskafogo.hu csapata együttműködésben az alkotókkal évek óta gondozzák a kultuszfilm utóéletét és összefogják hazai rajongótábort.


(5 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk júniusi száma

amio 1906 cimlap 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 95 vendég böngészi

bav logo kicsi banner