Ring Magazin

Kedd, 2019. Június 25.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Programok Száz éves a magyar katonai ejtőernyőzés

Száz éves a magyar katonai ejtőernyőzés

E-mail Nyomtatás PDF


Az idén 100 éves magyar katonai ejtőernyőzés tiszteletére nyílt vándorkiállítás  a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.


A “Honvéd ejtőernyős vadász, az ország első katonája...” címmel nyílt tárlat a magyar ejtőernyős fegyvernem történetét, sikereit és hőseit mutatja be. A kiállítás szeptember 30-ig látogatható, utána - a 170 éves a Magyar Honvédség programsorozat részeként - Szegeden, Kecskeméten, Győrben és Pápán is megtekinthető lesz.
A kiállítás a Magyar Ejtőernyős Szövetség és a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége kezdeményezésére, a Honvédelmi Minisztérium támogatásával, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum szakmai irányításával valósult meg.
A kiállításon hat nagyméretű tablón mutatják be – elsősorban a civil közönség számára röviden összefoglalva – az elmúlt száz év eseményeit, külön kitekintéssel Bertalan Árpádra, a csapatnem megteremtőjére, az első ejtőernyős alakulat megszervezőjére.
A tablókat a témához kapcsolódó válogatott tárgyi anyag és hat egész alakos bábu – a Szent László-hadosztály egy katonája, egy mélységi felderítő 1951 M kezeslábasban, egy ejtőernyős 1965 M gyakorlóöltözetben, egy ejtőernyős 1987 M gyakorlóöltözetben, egy felderítő 1993 M gyakorlóöltözetben és egy KRDD-operátor – egészíti ki, megelevenítve az egyes korszakok ejtőernyős katonáit.
www.reptar.hu

 


(4 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk júniusi száma

amio 1906 cimlap 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 219 vendég böngészi

bav logo kicsi banner