Close

Vb-2018 – Csercseszov elégedett, ünnepelnek az orosz lapok

focivb 2018 1

Az orosz válogatott eltökéltségével bebizonyította, hogy méltó házigazdája a világbajnokságnak – jelentette ki Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz válogatott szövetségi kapitánya a TASZSZ hírügynökségnek.

Az orosz média kiemelten, ünnepi hangulatban foglalkozott pénteken azzal, hogy a hazai csapatnak a vb csütörtöki nyitómérkőzésén váratlanul fölényesen, 5-0-ra sikerült legyőznie a szaúdi válogatottat.
„Fellélegezhetünk, megvan az első győzelem és egyből megsemmisítő” – írta a Szport-Ekszpressz című lap a „Köszönjük fiúk, csak így tovább!” című írásában.
„Várható győzelem volt és mégis váratlan, ami ettől duplán kellemes. Mit duplán, ötszörösen kellemesebb így győzni. Oroszország válogatottja nagyon nehezen haladt a világbajnokság felé, a csapatot szidták az erélytelen játéka és a rossz eredmények miatt, a játékosok megsértődtek, néha vitatkoztak, de ami a lényeg: dolgoztak. Dolgozott az edzői stáb és az 5-0 a legjobb jutalom. Jól van!” – hangzott az értékelés.
A Szovjetszkij Szportban „Aki ránk labdával támad, labda által vész” sokatmondó címmel jelent meg értékelés. A Kommerszant azt emelte ki, hogy az orosz válogatott, amely korábban okkal keltett maga iránt bizalmatlanságot, „felfedezte magában a futballt”, és „mesésen” nyitott a vb-n. A Komszomolszkaja Pravda szerint erre győzelemre nagy szükség volt ahhoz, hogy a csapat „megint higgyen a maga erejében”.
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a Govorit Moszkva rádiónak megpróbálta megmagyarázni, hogy miért nézett minden gól után széttárt kézzel a díszpáholyban Vlagyimir Putyin orosz elnök a szaúdi koronahercegre, Mohamed bin Szalmánra.
„Ezek pusztán indulatok voltak. A győzelemért a sportban nem szokás bocsánatot kérni” – mondta Peszkov.
A TASZSZ egyébként idézte Adel Izzatot, a Szaúdi Labdarúgó Szövetség elnökét, aki szerint az arab ország válogatottjának több játékosa – Abdullah al-Majuf kapus, Mohammad al-Szahlavi csatár és Oszama Havszavi védőjátékos – ellen fegyelmi vizsgálat indul a Luzsnyiki Stadionban elszenvedett kudarc miatt.
„Nagyon csalódottak vagyunk a vereség miatt. Az eredmény abszolút nem kielégítő, nem tükrözi a felkészülésünk szintjét” – nyilatkozott Izzat az Al-Jaum asz-Szabia elnevezésű kiadványnak.
Izzat szerint a felkészítő program egyik fő eleme éppen az volt, hogy a szaúdiak le tudják győzni az erős csapatokkal szembeni félelmüket.

Forrás: MTI, Pogár Demeter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top