Ring Magazin

Vasárnap, 2019. Március 24.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód ÉLETMÓD Tökéletes utazó gardrób - pályázat fiatal divattervezőknek

Tökéletes utazó gardrób - pályázat fiatal divattervezőknek

E-mail Nyomtatás PDF

utazogardrob 1“Télből a nyárba” mottóval pályázat indul feltörekvő divattervezők számára a legnevesebb hazai iparművészeti szakiskolák és egyetemek részvételével. A pályázók egy olyan hatdarabos kapszulakollekció megtervezésével csillogtathatják meg tehetségüket, amelyet bármelyik nő szívesen viselne, amikor a szürke magyar télből egy napsütéses helyszínre utazik. A kollekcióknak legalább egy olyan kombinálható szettet kell tartalmazniuk, amely hosszabb utazás során is kényelmes viseletet biztosít. A verseny nyertese az Emirates jóvoltából Dubajba repülhet, ahol részt vehet a világhírű Dubai Design Weeken.

Divattervezőnek tanuló diákok, feltörekvő tehetségek és fiatal márkával rendelkező tervezők jelentkezhetnek a június 5-én indult utazó gardrób tervező pályázatra – a szervezők augusztus 31-ig fogadják a jelentkezéseket. A nevezéseket zsűri értékeli, a továbbjutó legjobb három pályamunka közül a verseny nyertesét ősszel Facebook szavazás dönti majd el.

“Egy ilyen feladat - mint ez a pályázat - igazi megmérettetés hallgatóink számára, akik ezáltal bizonyíthatják tehetségüket és megmutathatják tudásukat a nemzetközi porondon is.” – mondta Droppa Judit egyetemi tanár, a Budapesti Metropolitan Egyetem Divat- és textiltervezés mesterszakának vezetője.

“A verseny alapkoncepciója egy olyan kapszulakollekció, amely egyszerre nyújt kényelmes és stílusos viseletet a hosszabb utakon még akkor is, ha a hűvösebb hónapokban egzotikus desztinációk felé utazunk” – összegezte Tömpe Lia, a Mod’Art Művészeti és Divatiskola igazgatója. “Az évszakok közötti utazás különösen nagy fejtörést okozhat, ha szigorú poggyászszabályozás és hosszú repülőút is társul hozzá. A verseny igazi kihívása a tökéletes, kombinálható, kézipoggyászba is könnyedén beférő darabok megtervezése lesz” – tette hozzá az igazgatónő.

„A pályázat remek lehetőség a divattervező diákoknak, pályakezdőknek! Örömmel csatlakoztunk a kezdeményezéshez, hiszen a KREA hallgatói olyan tervezési feladatokon dolgoznak az iskolában is, melyek kreatív kihívást jelentenek számukra, ugyanakkor megvalósíthatók, piacképesek. A kapszulakollekció tervezése is pont egy ilyen feladat. Igazán kíváncsiak vagyunk a végeredményre! Izgalmas ruhadarabokra, kreatív koncepciókra számítunk” – mondta Nemes Mara, a KREA Kortárs Művészeti Iskola igazgatója.

“Úgy gondoljuk, hogy a tervezői siker titka az egyedi stílus, a kreativitás és a magas minőség. Hisszük, hogy a szárnyaló fantázia elrepíthet bárhová és a hallgatóink is e szemléletmódot követve alkotnak majd” – tette hozzá Hideg Orsolya, a Budapesti Divatiskola művészeti vezetője.

A verseny minden 18. életévét betöltött magyar állampolgár számára nyitott, a részvételhez nem szükséges szakirányú előképzettség vagy tapasztalat, azonban elengedhetetlen, hogy a jelentkezőknek jó szemük legyen a divathoz, és képesek legyenek a terveket kézzel vagy számítógéppel megrajzolni. A pályázók egy hatdarabos kollekcióval nevezhetnek; legalább egy ruhapárt úgy kell kitalálniuk, hogy az egy hosszú repülőút során is kényelmes legyen. A pályázatokat 2018. augusztus 31. éjfélig lehet beküldeni.
utazogardrob 2

A verseny győztese az Emirates légitársaság jóvoltából novemberben Dubajba repülhet, ahol részt vehet a világhírű Dubai Design Week-en. A győztes kollekciót, legyártása után Nagy Vivien, a Fifty Pairs of Shoes bloggere mutatja be egy divatfotózás során.

Az Emirates légitársaság mellett a versenyt olyan elismert iparművészeti intézmények támogatják, mint a Budapesti Metropolitan Egyetem, a Mod'Art International Hungary, a Budapesti Divatiskola és a KREA Kortárs Művészeti Iskola.

A részletes versenyszabályzat ezen a linken érthető el.


(1 értékelés)
 

Migráció-szürreál

Rab Irén a göttingeni egyetem finnugor tanszékének lektoraként Németországban élte a magyarok megszokott, rendszeres külföldi életét az egyetem, a könyvtár, az uszoda és az általa alapított helyi „magyar klub” remekül szervezett kulturális rendezvényei között. Élte dolgos hétköznapjait és a kedves egyetemi város mindennapi életét, kerékpározott, kutyát sétáltatott, szívesen társalgott a szomszédokkal...
De egy napon hirtelen valami megváltozott, a szavak és mondatok a göttingeni polgárok szájában mintha szögletessé váltak volna ( a magyarral szemben ) és bár maradt a szokvány mosoly, mégis növekedett a távolság közte és a város lakói között. Valami nem stimmelt (es stimmt aber nicht!) a kedélyes egyetemi város és a kínjukban kerítést építő magyarok helyi képviselője, vagyis önmaga (Rab Irén) között...
Egy lebilincselő könyv, Európa változásairól, tényekkel és humorral, Rab Irén: Helyzet van című kötete

A RING arca

Hogyan indult, hova jutott el, s melyek a legfontosabb értékei?

Tisztelt Olvasóink! Kedves Barátaim!

A ringmagazin.hu értékelvű közéleti, gazdasági, kulturális portál fejlesztésén gondolkozva, fontosnak tartok egy rövid visszapillantást, annak a tisztázását, hogy honnan indultunk, hova jutottunk el és melyek azok az értékek, amelyeket a jövőben is meg kell őriznünk. Szükségesnek tartom ezt abból a megfontolásból is, hogy másoknak is lehetőséget adjak a véleményeik, javaslataik elmondására.

A teljes cikk itt olvasható! 

Megjelent A Mi Otthonunk márciusi száma

amiocimlap 2019marc 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 64 vendég böngészi

bav logo kicsi banner