Close

Nem esik messze az alma a fájától

skanzen 2018 05 1

Népzene, színes népviseletek és ötszáz táncos tölti meg élettel a szentendrei Skanzent június 9-én a Hagyományaink vendégségben rendezvényünkön. A látogatók a vidéken megőrzött, generációkat összekötő néprajzi örökség mellett a tájházakban újra megélt hagyományokkal, kézművességekkel ismerkedhetnek meg.

A Hagyományaink vendégségben találkozón magyarországi tájházakat és az ország különböző régióiból érkező népzenei és néptánc együtteseket lát vendégül a Skanzen. A színpadon a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség hagyományéltető együtteseinek előadásában láthatunk szőlőpásztorkodást, újasszony avatást, aratási szokásokat – táncban elbeszélve. A Skanzen portáin nemcsak viseleteket, hajfonásokat csodálhatnak meg és próbálhatnak ki az érdeklődők, de ügyességi játékok mellett bepillanthatnak kézműves mesterségek kulisszatitkaiba is. A kékfestő mesterséget a szegedi Napsugaras Tájház, a népi fazekasságot a Hajdúszoboszlói Fazekasház, a bútorfestést a Hartai Tájház hozza el a Skanzenbe. A gasztronómiai hagyomány sem maradhat ki a látnivalók közül. Szlovák húsoskáposztát főznek a Kiskőrösről érkező vendégek, és a meghívott tájházak a rendezvény „Nem esik messze az alma a fájától” mottójához kapcsolódva almás süteményekkel, almalekvárral, almás tormával kedveskednek a látogatóknak.
A program a Magyarországi Tájházak Központi Igazgatósága (MTKI) és a Csoóri Sándor Alapprogram által támogatott Muharay Elemér Népművészeti Szövetség közös rendezvénye.

Részletes program itt olvasható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top