Ring Magazin

Szerda, 2019. Február 20.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Kultúra KULTÚRA Merülj el a Dolce Vita-ban!

Merülj el a Dolce Vita-ban!

E-mail Nyomtatás PDF

italianfestival2018 12018. május 30. és június 16. között kerül megrendezésre immár negyedik alkalommal az Olasz Fesztivál programsorozat. A fesztivált az Olasz Külkereskedelmi Intézet szervezi a budapesti Olasz Nagykövetség védnökségével, valamint az Olasz Kultúrintézet és a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara együttműködésével.

Az Olasz Fesztivál a kiváló olasz termékek bemutatója, melynek alkalmából a résztvevő cégek kedvezményeket és nyereményeket ajánlanak fel, illetve eseményeket szerveznek a Made in Italy és az olasz stílus népszerűsítéséért a kozmetikai termékektől, az élelmiszereken, a divaton és ruházaton, illetve az autó-motor szektoron át a művészetekig, kultúráig, turizmusig.
Az olasz-magyar kereskedelmi kapcsolatok folyamatosan javulnak, 2014 és 2017 között a külkereskedelmi termékforgalom 7,1 milliárd euróról 9,5 milliárd euróra nőtt, ami 33%-os növekedést jelent. A legfrissebb adatok is ezt a pozitív tendenciát támasztják alá, Olaszországot a negyedik helyen találjuk Magyarország kereskedelmi partnerei között.
A Fesztivált Marco Bulf, az Olasz Külkereskedelmi Intézet igazgatója mellett, Őexc. Massimo Rustico, Olaszország magyarországi Nagykövete, Gian Luca Borghese, az Olasz Kultúrintézet igazgatója és Francesco Mari, a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara elnöke mutatták be.

italianfestival2018 3

Programok:

Június 3., június 10. – Aperitivo Gustolato
Olasz aperitivo élőzene kíséretében a Gustolato-ban!

Június 4. – Szardínia Ünnepe – Akademia Italia
Szardínia Ünnepe
2018. június 4., vasárnap – 18:30-23:00
Akademia Italia – 1051 Budapest, Szent István tér 12.

Nagy szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt Szardínia Ünnepére az Akademia Italia étteremben. Az est folyamán minden kedves vendégünknek lehetősége nyílik a különféle szárd finomságok megkóstolására a malloreddustól a híres porcedduig (sajtkülönlegességek, felvágottak, borok, édességek)
A szardíniai receptek a különböző kultúrák tökéletes idilljét képviselik évszázadok óta.
Részletek: ITT!

italianfestival2018 2

Június 6. – iSaloni 2018 és építészeti újdonságok – Europa Design
iSaloni 2018 és építészeti újdonságok
Workshop és kerekasztal
2018. giugno 6. 14:00 Europa Design – 1025 Budapest, Törökvész út 71-73.

Az Europa Design tisztelettel meghívja az iSaloni 2018 milánió várásról és más építészeti újdonságokról beszámoló workshopjára.
A Magyar Építész Kamara elbírálása folyamatban, az esemény MÉK által akreditált.

Időpont: június 6.
Részletek: ITT!

Június 6. – Szárd Rövidfilm szemle, Olasz Kultúrintézet
Részletek: ITT!

Június 12-14. – Olasz Napok a Vásárcsarnokban

Június 14. – Mi, Kézmüvesek
Részletek: ITT!

A fesztivál programja megtekinthető a www.italianfestival.eu oldalon.


(1 értékelés)
 

Migráció-szürreál

Rab Irén a göttingeni egyetem finnugor tanszékének lektoraként Németországban élte a magyarok megszokott, rendszeres külföldi életét az egyetem, a könyvtár, az uszoda és az általa alapított helyi „magyar klub” remekül szervezett kulturális rendezvényei között. Élte dolgos hétköznapjait és a kedves egyetemi város mindennapi életét, kerékpározott, kutyát sétáltatott, szívesen társalgott a szomszédokkal...
De egy napon hirtelen valami megváltozott, a szavak és mondatok a göttingeni polgárok szájában mintha szögletessé váltak volna ( a magyarral szemben ) és bár maradt a szokvány mosoly, mégis növekedett a távolság közte és a város lakói között. Valami nem stimmelt (es stimmt aber nicht!) a kedélyes egyetemi város és a kínjukban kerítést építő magyarok helyi képviselője, vagyis önmaga (Rab Irén) között...
Egy lebilincselő könyv, Európa változásairól, tényekkel és humorral, Rab Irén: Helyzet van című kötete

A RING arca

Hogyan indult, hova jutott el, s melyek a legfontosabb értékei?

Tisztelt Olvasóink! Kedves Barátaim!

A ringmagazin.hu értékelvű közéleti, gazdasági, kulturális portál fejlesztésén gondolkozva, fontosnak tartok egy rövid visszapillantást, annak a tisztázását, hogy honnan indultunk, hova jutottunk el és melyek azok az értékek, amelyeket a jövőben is meg kell őriznünk. Szükségesnek tartom ezt abból a megfontolásból is, hogy másoknak is lehetőséget adjak a véleményeik, javaslataik elmondására.

A teljes cikk itt olvasható! 

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amio2019februar 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 167 vendég böngészi

bav logo kicsi banner