Ring Magazin

Vasárnap, 2019. Április 21.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód Táplálkozás Tejkamion a Lauder iskolában

Tejkamion a Lauder iskolában

E-mail Nyomtatás PDF

Az Agrárminisztérium elkötelezett, hogy a fiatalok körében népszerűsítse a helyes táplálkozást, így az egészséges magyar tejet és tejtermékeket is - mondta Nagy István szakminiszter a Tejkamion budapesti Lauder Javne iskolai állomásán.


Az agrárminiszter hangsúlyozta, hogy a Tejkamion minden egyes állomása egy lépés az egészségesebb jövő felé. A tej fontos kalciumforrás, rendszeres fogyasztása segít az egészség megőrzésében, emellett számos betegség kialakulásának kockázatát csökkenti, például a csontritkulásét, vagy a szív- és érrendszeri betegségekét. A játékos tanulást segítő Tejkamion tavaly indult útjára és országszerte 30 helyen 4500 diák ismerhette meg az egészséges táplálkozás forrását. Idén 80 állomásos túrát terveznek, és 10 ezer gyermekhez szeretnék elvinni ezt a jó hírt. A különleges mobil-kiállítóhelyen élményalapú, informális oktatási módszerekkel szemléltetik a tej kedvező élettani hatásait, és azt is, milyen utat jár be a fejéstől a gyerekek poharáig.


Nagy István szólt arról is, hogy sávuot (Tóra adás) ünnepének nevezetes velejárója a tejes ételek fogyasztása, így a Tejkamion nemcsak egy kampánynak, hanem egy utazásnak is része lehet a közös érdekek és közös értékek útján.
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) a hazai zsidóság legjelentősebb szervezeteként kiemelten fontosnak tartja a zsidó hagyományok megtartását, amiben szívesen működik együtt másokkal is. A Lauder Iskola és a Tejterméktanács közös programja jó példa arra, miként lehet az ősi bibliai hagyományokat és a korszerű élményalapú oktatási formákat összekapcsolni és ezzel közös értéket teremteni Az eseményen részt vett Heisler András, a Mazsihisz elnöke, Kunos Péter, a Mazsihisz ügyvezető igazgatója és Verő Tamás rabbi is.
Az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács 2017-ben közösen indította útjára a Tejkamiont, hogy az általános iskolások körében népszerűsítsék a tejfogyasztást.

 


(3 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk áprilisi száma

amio 2019apr 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 111 vendég böngészi

bav logo kicsi banner