Ring Magazin

Vasárnap, 2019. December 8.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Kultúra KULTÚRA A Természet Operaháza

A Természet Operaháza

E-mail Nyomtatás PDF

Táncelőadásokkal, kerékpáros és csónakos túrákkal egybekötött koncertekkel várják az érdeklődőket július 26. és 29. között a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztiválon. Debreczeni Ildikó ötlete alapján negyedik éve rendezik meg a fesztivált azzal céllal, hogy a minőségi kultúrát, az aktív pihenést és az egészséges életmódot összekapcsolják. A kulturális élmények mellett a látogatók megismerhetik a helyi gasztronómiai különlegességeket is, illetve a Tisza-tó menti települések életébe, történelmébe is bepillanthatnak.


Július 26-án először kerül megrendezésre a TO’Piknik, mely a gasztronómiát és a kultúrát összekötő családi nap. A tiszafüredi Morotva félszigeten komolyzenéhez kapcsolódó programok, főzőverseny várja az érdeklődőket, és bemutatkozik a rendezvény díszvendége, Szolnok is. A főzőversenyen idén Kodály Zoltán kedvenc ételének - tojásos lecsó krumpligombóccal - elkészítése lesz a feladat.
A fesztivál második napja, a TO’PERA, amely különleges környezetben, a Tisza-tó egyetlen félszigetén varázsolja el a gálakoncertre érkezőket. Az Experidance: Nostradamus - Világok vándora című előadásában közreműködik Miklósa Erika és Molnár Levente operaénekes, a Miskolci Nemzeti Színház Zenekara és a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus Sándor Szabolcs vezényletével.
A fesztivál harmadik napján rendezik meg a Tour D’Opera kerékpártúrát, mely a Tisza tavat körülölelő 67 kilométeres panoráma kerékpárúton vezet. A kerékpártúra megállóiban, a kikötőkben és a tóparton, összesen 11 megállóban lesznek különböző műfajú koncertek. A sarudi strandon Palya Bea Egyszálének című albumának dalaiból válogat, a Vivat Bacchus együttes pedig bordalokat ad elő. Koncertet ad a Fourtissimo, fellép továbbá az MH Szolnok Légierő Zenekara, Hoffmann Richárd és Nédó Olga, Pitti Katalin, Napsugár Anna és a tiszaderzsi Tavirózsa Népdalkör, valamint Egyházi Géza és Mahó Andrea.
A fesztivál zárónapján, a Boat D’Opera napján a kerékpárokat csónakokra cserélik és a tó bizonyos területein keresztülhajózva közelítik meg a tóparti minikoncertek helyszíneit. A Magyar Állami Operaház szólistái és zenészei a tiszfüredi Kormorán kikötőben adnak műsort, Tiszanána – Dinnyéshát kikötőjében az Armel Opera Festival interaktív programján lehet részt venni. A programok között szerepel Bősze Ádám zenei stand-upja, Horgas Eszter és Falusi Mariann duettje.
Részletes információk a programokról, a napijegyekről és bérletekről a www.operaofthenature.com oldalon találhatók.


Bognár Mária 


(4 értékelés)
 

Migráció-szürreál

Rab Irén a göttingeni egyetem finnugor tanszékének lektoraként Németországban élte a magyarok megszokott, rendszeres külföldi életét az egyetem, a könyvtár, az uszoda és az általa alapított helyi „magyar klub” remekül szervezett kulturális rendezvényei között. Élte dolgos hétköznapjait és a kedves egyetemi város mindennapi életét, kerékpározott, kutyát sétáltatott, szívesen társalgott a szomszédokkal...
De egy napon hirtelen valami megváltozott, a szavak és mondatok a göttingeni polgárok szájában mintha szögletessé váltak volna ( a magyarral szemben ) és bár maradt a szokvány mosoly, mégis növekedett a távolság közte és a város lakói között. Valami nem stimmelt (es stimmt aber nicht!) a kedélyes egyetemi város és a kínjukban kerítést építő magyarok helyi képviselője, vagyis önmaga (Rab Irén) között...
Egy lebilincselő könyv, Európa változásairól, tényekkel és humorral, Rab Irén: Helyzet van című kötete

A RING arca

Hogyan indult, hova jutott el, s melyek a legfontosabb értékei?

Tisztelt Olvasóink! Kedves Barátaim!

A ringmagazin.hu értékelvű közéleti, gazdasági, kulturális portál fejlesztésén gondolkozva, fontosnak tartok egy rövid visszapillantást, annak a tisztázását, hogy honnan indultunk, hova jutottunk el és melyek azok az értékek, amelyeket a jövőben is meg kell őriznünk. Szükségesnek tartom ezt abból a megfontolásból is, hogy másoknak is lehetőséget adjak a véleményeik, javaslataik elmondására.

A teljes cikk itt olvasható! 

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amiocimlap201912 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 93 vendég böngészi

bav logo kicsi banner