Ring Magazin

Csütörtök, 2020. Április 9.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Horizont JEGYZET Miért számolnak rosszul a Kossuth téri tüntetések szervezői?

Miért számolnak rosszul a Kossuth téri tüntetések szervezői?

E-mail Nyomtatás PDF

szombatituntetes ringMint ismeretes, az április 8-iki országgyűlési választásokon 2 824 200 szavazó adta voksát a FIDESZ-re, s ezzel biztos kétharmados többséget ért el az új országgyűlésben. Kétségtelenül nagy FIDESZ rajongó — civilben matektanár – ismerősöm, hallva a kormányellenes szombati tüntetésekről, tőle szokatlan indulatossággal hívott föl, hogy ezeknek a tüntetőknek, de legalább is a szervezőknek elment a józan esze… Képzeld el, arról szónokolnak, hogy ők a nép többsége nevében követelik az új választásokat, takarodjon a kormány, és amíg ezt nem teszik meg, ők bizony tüntetnek, de az ennél drasztikusabb lépésektől, akár az erőszak alkalmazásától sem riadnak vissza (anarchista Antifások invitálása Budapestre).


Talán meglepő, de szemben ismerősömmel, én a tüntetők magatartását sok vonatkozásban természetes tartom. S hogy miért? Röviden, mert ez egyenes következménye az ellenzék tehetetlenségének, s az ebből eredő egyre nagyobb frusztrációnak. Minden túlzás nélkül akár azt is mondhatjuk, hogy a tüntetőknek az ellenzékkel nagyobb a bajuk, mint a kormánnyal. S nemcsak azért, mert nem képesek legyőzni a FIDESZT, hanem mert zömében ők is tudják – talán a kormánypártiaknál is jobban –, hogy mennyire színvonaltalan az ő táboruk.
De ha ez így van, miért tüntetnek mégis annyian és folyamatosan? Annyian? Mennyien? Néhány százezren, tízezren, s az mihez viszonyítva sok? A 3 millió vagy annál is jóval jóval több kormánypárti magyar állampolgárhoz viszonyítva biztosan, hogy nem.
Még egy, talán kevésbé evidens tényezőre hívom fel a figyelmet: vannak olyan szavazók, szavazótáborok, akiknek elkötelezettségét — némi túlzással szólva — az ég világon semmi, de semmi nem képes megváltoztatni. Tehát bizonyos fővárosi kerületekben, vidéki városokban, térségekben, a szavazók többsége akár a kormány, illetve az ellenzék politikájától függetlenül is, így vagy amúgy szavaz. S ez nem csak nálunk, de más országokban is így van, különösképpen a nagy múltú demokratikus országokban. Velük szemben különösen nagy a pártok felelőssége.
Végül külön is szeretnék néhány gondolatot megosztani a diáktüntetőkről. Hallhatunk olyan híreket, hogy az iskolákban, különösen a fővárosi egyetemeken és főiskolákon a tanárok nyíltan politizálnak, gyakran szidalmazzák a diákok előtt a kormányt, beleszőve egyéni vélt vagy valós sérelmeiket is. De persze előfordulhat ennek az ellenkezője is.
Tudom, hogy egy tanulónak nagyon nehéz ilyen ügyben a tanárával szembekerülni, mindenesetre belenyugodni sem könnyebb. Portálunk ezért is készséggel fogadná az ilyen témában — is — írt leveleket, s akinek csak tudunk, megpróbálunk segíteni, vigyázva arra, hogy levélírónknak semmiféle bántódása ne essék.
Várjuk tehát a hozzászólásokat!

 


(4 értékelés)
 

Hozzászólások  

 
0 #1 Pálos Trend 2019-05-03 16:22
ORBÁN TERROR MINDEN SZINTEN = MAGYARORSZÁG DIKTATÚRA!!!
ORBÁN VIKTOR alias GYŐRI GÁBOR ÜGYNÖK NETANJAHU LÁNCOS KUTYÁJA!!!
ÍME A 2/3-os ELCSALT VÁLASZTÁSSAL HATALOMBA TARTOTT CIGÁNY-BÁRÓ MAGYARORSZÁGA 2019-ben!!!
MAGYAROK!!!
TUDJÁTOK FELISMERNI A VALÓDI ELLENSÉGEITEKET A MAGYAR EMBEREK GYILKOSAIT!!!
BÍRÓ ICA KILAKOLTATÁSA MENT - ÍGY NÉZ KI A PÉNZURALMI GLOBALIZMUS, AZ ALULRÓL SZERVEZŐDŐ NEMZETI ERŐKET CSALÁSSAL KIZÁRTÁK AZ EP VÁLASZTÁSRÓL A HAZAÁRULÓK!!!
JÖN A VÁLASZTÁSOK BOJKOTTJA, LEGYETEK SZÍVESEK FELSORAKOZNI MELLÉNK - VÉGET KELL VETNÜNK A 29 ÉVE TARTÓ DEMOKRÁCIÁNAK HAZUDOTT MAGÁNMONOPOLIST A DIKTATÚRA SZÍNJÁTÉKÁNAK!! !
https://www.facebook.com/magyarinfo/videos/750853275311165/UzpfSTE0NDIyNTEzNTY2NzUyODoyMTE4ODk5NDkxNTMzNDA2/
Idézet
 

Megjelent A Mi Otthonunk áprilisi száma

amiocimlap 202004 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 117 vendég böngészi

bav logo kicsi banner