Ring Magazin

Szerda, 2020. Április 8.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Horizont JEGYZET A haza minden előtt?

A haza minden előtt?

E-mail Nyomtatás PDF

Mint bizonyára sokak számára ismeretes: Európai Polgári Kezdeményezésre egymillió aláírás összegyűjtés indult azzal a céllal, hogy az EU javítsa a nemzeti és nyelvi kisebbségekhez tartozó személyek védelmét és erősítse az Unió kulturális és nyelvi sokszínűségét. A magam részéről már azt is botrányosnak tartom, hogy az EU ezt nem tartja magától érttetendően kutya kötelességének, de ami még ennél is meglepőbb, sőt elszomorító volt számomra, hogy milyen sokan nem voltak hajlandók aláírásukkal kifejezni szolidaritásukat a nemzeti létükben sanyargatott nemzeti kisebbségekkel.
S teszik ezt egy olyan nemzet fiai, akiknek fajtestvérei milliónyian élnek üldöztetésben a határaikon túl.
Ha ezt valaki nekem mondja, finoman szólva legfeljebb annyit válaszolok, hogy nem tudja mit beszél s csupán csak az ostobasága lehet némileg a mentségére.
Pedig bizonyos utaló jelekből már korábban is felismerhettem volna, hogy nem evidens mindenki számára, hogy „a haza minden előtt.” Emlékszem, hogy a rendszerváltoztatás idején az egyik legerősebb, sőt nem túlzás azt írni, hogy az egyik legnépszerűbb magyar párt - az SZDSZ- a koronát micisapkára cserélve tudott sikeresen kampányolni. Majd később olyan kormány alakulhatott, amelyik nem csak felvállalta a kommunista múltját, de még hencegett vele. S összejátszva a nyugati világ nagytőkéseivel, s visszaélve az új politikai elit naivitásával, szószerit bagóért mindent eladott, amiből a maga számára pénzt, tőkét csinálhatott. Amit egyébként mind a mai napig nem tagadott meg. Igy lett-lehetett a kommunista vezetőrétegből lényegében munka és kockázat nélkül az új magyar vezető sőt tőkésréteg.
Sehol másutt ez ilyen könnyen és gyorsan nem ment, mint nálunk. Ami történelmileg azzal magyarázható, hogy valamennyi szocialista országhoz viszonyítva nálunk volt a legkiépítettebb a tőkés gazdaság, amelyik ily módon más volt szocialista országokhoz viszonyítva sokkal gyorsabban és könnyebben tudta „bekebelezni”, bagóért megvenni, eladni, vagy kénye-kedve szerint felszámolni szinte az egész magyar gazdaságot. Szerintem ez a legfőbb oka a többi szocialista gazdaságokhoz viszonyított mind a mai napig tartó elmaradottságunknak is.

Földesi József


(1 értékelés)
 

Hozzászólások  

 
0 #3 Pálos Trend 2018-09-08 08:34
ORBÁN VIKTOR NETANYAHU PARANCSÁRA DOBATJA UTCÁRA ÉS LAKOLTATJA KI A MAGYAR EMBEREKET‼️????????
A RÉGI-ÚJ ZSIDÓ TELEPESEK MAGYARORSZÁGI INVÁZIÓJA A RÓZSADOMBI PAKTUM TERVEI SZERINT ZAJLIK NAPJAINKBAN!
A KILAKOLTATÁSI HULLÁM NEM MÁS MINT ZSIDÓ HONFOGLALÁS‼️
https://www.youtube.com/watch?v=ONbDcwy9BXM
Idézet
 
 
0 #2 Pálos Trend 2018-08-26 17:33
TETŐFOKÁRA HÁGOTT A FIDESZ NÉPIRTÁSA A CSALÁDOK ÉVÉBEN!!!
ORBÁN GYILKOS KORMÁNYA HALOMRA ÖLI A GYEREKEKET ÉS AZ ANYÁKAT!!!
MI LESZ VELÜK? UTCÁRA TEHETIK 7 ÉVES KISLÁNYÁVAL AZ EGYEDÜL MARADT ÖZVEGYET. https://netceleb.eu/mi-lesz-veluk-utcara-tehetik-7-eves-kislanyaval-az-egyedul-maradt-ozvegyet/ …
Idézet
 
 
0 #1 Pálos Trend 2018-08-02 14:41
ORBÁN VIKTOR UNOKATESTVÉRÉNE K VALLOMÁSA A BANKÁRKORMÁNY LAKÁSMAFFIÁJÁRÓ L ÉS AZ ISRAEL PARANCSÁRA ZAJLÓ MAGYAR IRTÁSRÓL!!!
https://www.youtube.com/watch?v=tK--OjL_FNs
Idézet
 

Megjelent A Mi Otthonunk áprilisi száma

amiocimlap 202004 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 152 vendég böngészi

bav logo kicsi banner