Ring Magazin

Péntek, 2019. Február 22.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Hír és hátTér Pásztázó Továbbfejlesztették a japán szupervonatot a 2020-as tokiói olimpiára

Továbbfejlesztették a japán szupervonatot a 2020-as tokiói olimpiára

E-mail Nyomtatás PDF

A Central Japan Railway vasúttársaság bemutatta a megjelenés előtt álló N700S modelljét, emblematikus "golyó vonatának" új verzióját, amelyet Supreme-nek [páratlannak, mindenek fölött valónak a szerk.] neveznek. Egy olyan modellt, amely 2020-ra lesz elérhető, amikor Japán fővárosa másodszor is az olimpiai játékok házigazdájává válik, közölte az Asahi Shimbun online kiadása.

A japán Sinkanszen - amely közismert nagysebességű vasúti hálózatáról - N700S nevű vonatszériáját újratervezték, ami lehetővé tette új funkciók és berendezések hozzáadását. Az ülések közül mindegyiknél több hely lesz az utasoknak és ellátják őket elektromos csatlakozókkal. Ugyanakkor nagyobb helyet alakítottak ki a kézipoggyász tárolásához, amelyet minden egyes leszállásnál világító értesítési rendszer kísér.
Az N700S "golyó vonat" széria elérheti az óránként 300 km-t, 16 kocsiból áll (amelyek közül két vezérlő kocsi a vonat végein található) és kapacitása elérheti az 1323 főt.
A motorokat újratervezték, 70 kilóval könnyebbek, mint az előző generáció, lehetővé téve a vonat össztömegének 11 tonnával való csökkentését, amely az energiafogyasztás 7 százalékos csökkentését eredményezi.
Ugyanakkor ez a verzió javítja az idomot, hogy elkerülje az alagút kijáratánál keletkező zajokat, egy technikával, amelyet a mérnök, Eiji Nakatsu tervezett, akit a jégmadár csőre inspirált. Így ez alkalommal az újratervezés javítja a légáramlást és csökkenti a hangrobbanás erejét.

lanacion.com.ar


(2 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amio2019februar 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 126 vendég böngészi

bav logo kicsi banner