Ring Magazin

Kedd, 2019. Március 26.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Programok Huszáros hétvége a Skanzenben

Huszáros hétvége a Skanzenben

E-mail Nyomtatás PDF

huszaroshosszuhetvege2018 1Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepén ismét huszárokkal népesül be a szentendrei Skanzen.

A huszártáborban a Történelmi Lovas Egyesület tart lovas díszbemutatót és huszárkiképzést. Megismerhetik az érdeklődők a huszárok viseletét, fegyvereit, de lesz terepasztal hadművelet ólomkatonákkal, 48-as hadsereggel és újoncozás, vagyis tréfás verbuválás huszártiszttel, zenekarral. Szólnak a katonabúcsúztató dalok és ropják a verbunkost.

huszaroshosszuhetvege2018 3

 

A megfelelő huszáröltözethez nem maradhat el a huszárcsákó és a fakard készítés, de mindenki megvarrhatja saját kokárdáját és zászlóját is. Készül gyöngyös párta, mézeskalács-szív, paszomány a hadba vonulóknak. A Magyar Bajusz Társaság bajusztörténettel készül, de a hagyományos beretválás és bajuszpödrés bemutatása sem maradhat el.
huszaroshosszuhetvege2018 2

Helyszín: Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szentendre
Időpont: 2018. március 15-18.


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk márciusi száma

amiocimlap 2019marc 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 151 vendég böngészi

bav logo kicsi banner