Ring Magazin

Kedd, 2018. December 18.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Magyar Glóbusz MAGYAR GLÓBUSZ Többszáz milliárd az egészségügynek

Többszáz milliárd az egészségügynek

E-mail Nyomtatás PDF

01 ri korhazAz egészségügy a kormány számára kiemelten fontos, ezért is indult tavaly a több 100 milliárd forintból megvalósuló Egészséges Budapest Program - mondta Aradszki András (KDNP) csütörtökön a törökbálinti tüdőkórházban tartott sajtótájékoztatón. Az intézményben még idén új épületet adnak át.

Az elmúlt években szerte az országban 500 milliárd forint értékben korszerűsítették a kórházakat, orvosi rendelőket – hangsúlyozta Pest megye első számú választókörzetének országgyűlési képviselője, energiaügyért felelős államtitkár. Hozzátette: most Budapest és a központi régió hozzávetően négymillió lakosa egészségügyi ellátásának javítása a feladat, ezt szolgálja a nagyszabású program.
Ennek keretében fedezik a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet új épületének 420 millió forintba kerülő felszerelését – hívta fel rá a figyelmet.
Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár az Egészséges Budapest Programról szólva kiemelte: három centrumkórház jön létre, további 25 kórházban, illetve szakrendelőben valósul meg fejlesztés. Teljesen új centrumkórházként Dél-Budán zöldmezős beruházásként épül új intézmény, a munkálatok jövő évben kezdődnek.
Az államtitkár ismertetése szerint a 2017-es költségvetési évben a kormány 40 milliárd forintot különített el a budapesti és a Pest megyei kórházi fejlesztésekre, ezen összeg fele orvostechnikai beruházásokra jut. Ezen fejlesztések nyomán javulhat a betegellátás színvonala, a várakozási idő is csökkenhet – emelte ki az államtitkár.

Hírforrás: MTI


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amio 20181206 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 967 vendég böngészi

bav logo kicsi banner