Ring Magazin

Szerda, 2019. Február 20.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Hír és hátTér Pásztázó "Ugatni" kezdenek a vonatok Japánban

"Ugatni" kezdenek a vonatok Japánban

E-mail Nyomtatás PDF

A közlekedési hatóságok Japánban érdekes, de különös programot indítottak a balesetek elkerülése érdekében ott, ahol a vonatok útjuk során olyan állatokat ütnek el, mint a szarvasok.

Az ötlet egyszerű, de különös: a vonatok olyan hangokat adjanak ki, amelyek az állatok üvöltéseit vagy a kutya ugatását utánozzák.
Legalábbis a szándék az, hogy az állatok az erdőben, amikor a hangot meghallják, távol maradjanak a sínektől. A kezdeményezés már meg is térült a tokiói Vasúti Műszaki Kutatóintézet szerint, az ilyen típusú balesetek 40%-kal csökkentek.
A javaslatnak van tudományos alapja is, mivel az intézet szerint a szarvasok hangot adnak ki (bőgnek), amikor észlelik a veszélyt, hogy a többieket figyelmeztessék. Ezért ha a vonat üvölt (bőg), vagy ugat, annak ugyanaz a funkciója van: a környéken tartózkodó szarvast figyelmeztetni lehet és elmenekülhet, így elkerülve a véletlen ütközéseket.
A program még mindig kísérleti fázisban van, de az eddigi eredményeket figyelembe véve várhatóan fokozatosan kiterjesztik.

elsiglodedurango.com.mx


(3 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amio2019februar 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 189 vendég böngészi

bav logo kicsi banner