Ring Magazin

Szombat, 2019. Február 23.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Ütköző Pártok Politikai határozatban utasítja el a "Soros-tervet" a Fidesz-választmány

Politikai határozatban utasítja el a "Soros-tervet" a Fidesz-választmány

E-mail Nyomtatás PDF

Politikai határozatot fogadott el a "Soros-terv" elutasításáról a Fidesz országos választmánya keddi ülésén, amelyen döntött a kormánypártok 106 egyéni országgyűlési képviselőjelöltjéről is - közölte Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a testület tanácskozása után tartott budapesti sajtótájékoztatóján.

A határozatban a választmány elutasítja azt a törekvést, hogy Magyarországot bevándorlóországgá változtassák. Aggodalommal látják ugyanis, hogy a "Soros-hálózat óriási befolyása révén" Brüsszel a tagállamokra akarja erőltetni a betelepítési kvótát, ami veszélyezteti Magyarország szuverenitását - ismertette a dokumentum szövegét Hidvéghi Balázs.
Elutasítják továbbá - folytatta - a "Soros-hálózat" beavatkozási szándékát a magyar választási kampányba, aminek "az a célja, hogy a Fidesz-KDNP helyett egy bevándorláspárti kormányt juttasson hatalomra".
Egyúttal felhívták a kormányt, hogy minden eszközzel lépjen fel a "Soros-terv" végrehajtása ellen, szükség esetén akár törvényi úton korlátozza a "Soros-hálózat" bevándorlásszervező tevékenységét és további terjeszkedését - közölte a kommunikációs igazgató, aki szerint erre azért van szükség, mert a "Soros-hálózat egy ellentámadást indított Magyarország ellen", "el akarja mozdítani a magyar kormányt az útból".
A Fidesz-KDNP 106 egyéni képviselőjelöltjéről szólva a politikus hangsúlyozta: készen állnak arra, hogy minden választókerületben a választópolgárok elé lépjenek, a kampányban pedig arra fognak törekedni, hogy azt a politikát folytassák, amellyel közösen sikeressé tették Magyarországot. "Szeretnénk megvédeni az eredményeinket, (...) Magyarországot" - hangoztatta, úgy fogalmazva: reményei szerint mindenütt a legjobb jelöltek nevezték meg.
Kérdésre közölte: az országos listájuk később készül.
Azzal kapcsolatban, hogy a fideszes Németh Szilárd szerint az LMP-s Szél Bernadett nem vehet részt a "Soros-tervvel" foglalkozó nemzetbiztonsági bizottsági ülésen, Hidvéghi Balázs úgy reagált: egyetért Németh Szilárd politikai véleményével, vagyis hogy egy "nyilvánvalóan a Soros-hálózathoz kötődő" képviselő ne vegyen részt egy ilyen témájú megbeszélésen.
Azokkal a hírekkel kapcsolatosan, amelyek szerint a Pest megyei Pilisen vizitdíjat szednek, a kommunikációs igazgató - emlékeztetve a 2008-as népszavazásra - kijelentette: állami fenntartású egészségügyi intézményben nem lehet vizitdíjat szedni. Ha a hír igaz, akkor a törvénytelen helyzetnek véget kell vetni Pilisen - jelezte.
Kérdésre álhírnek nevezte azt a sajtóinformációt, amely szerint a Simicska Lajos-közeli céghez tartozó felületeken kívül az ország összes plakáthelyét lefoglalták Fidesz-közeli reklámügynökségek decemberig.
Azzal a hírrel kapcsolatban, amely szerint Cegléden migránsoknak néztek egy rendőrcsoportot, a politikus azt mondta: az, hogy az emberekben lehet félelem illegális bevándorlókkal szemben, a helytelen brüsszeli döntéseknek köszönhető.
A Magyarországot a legkevésbé demokratikus uniós országnak nevező Freedom House-jelentést úgy kommentálta: egy Soros György által finanszírozott szervezet politikai nyomásgyakorlási eszközéről van szó. "Összehangolt, nemzetközi szinten is megvalósuló támadássorozat indul el, illetve folytatódik Magyarország ellen, amelynek célja az, hogy az Orbán-kormányt elmozdítsák a hatalomból" - fogalmazott.
Arra az MSZP-s felszólításra, hogy a szabálytalanságok bebizonyosodása esetén a magyar adófizetők helyett az Elios Zrt. fizesse vissza a 12 milliárd forintos büntetést az uniós kasszába, Hidvéghi Balázs úgy reagált: a Fidesz támogatja az OLAF újabb vizsgálatát az ügyben, minden további következtetést ezt követően lehet meghozni. Arra a felvetésre, hogy a Czeglédy-ügyben sincs jogerős döntés, azzal összefüggésben mégis más a Fidesz kommunikációja, a politikus azt válaszolta: Czeglédy Csaba esetében több száz károsult jelentkezett, akik mind azt állítják, nem kapták meg munkájuk után a fizetséget.
Mihai Tudose román miniszterelnök lemondását úgy kommentálta: "nem hullajtunk érte krokodilkönnyeket", ugyanis elfogadhatatlan kijelentést tett a magyar autonómiatörekvésekkel kapcsolatosan.
Végül megkérdezték tőle, mi a véleménye arról, hogy bíróság elé állt a Gotti művésznéven ismert rapper, aki 2014-ben a baloldali összefogásnak kampányolt. "Madarat tolláról, embert barátjáról, pártot kampányolókról lehet megismerni" - fogalmazott, hozzátéve: a zuglói MSZP köreiben napvilágot látott tisztázatlan hírek közé illeszkedik ez is.

MTI


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amio2019februar 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 104 vendég böngészi

bav logo kicsi banner