Ring Magazin

Kedd, 2019. Január 22.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód Otthon Adventi beköszöntő Bécsben

Adventi beköszöntő Bécsben

E-mail Nyomtatás PDF

adventbecs.ri.01
A bécsi önkormányzati lakások ajtajára tilos adventi koszorút elhelyezni. Aki az új tűzrendészeti törvény előírásait megszegi, akár 21.000 € pénzbüntetéssel sújtható.
Bécsben mintegy 220 000 önkormányzati tulajdonú lakás van, ezek lakbére 10-15 %-kal kevesebb, mint a magántulajdonú bérlakásoké. Bécs vörös-zöld vezetésű város, nálunk már elfeledőben lévő szokásokkal. A tömbházakat a szocialista haladó eszmék jeles képviselőiről nevezték el, a homlokzaton vörös betűkkel virít Marx, Engels, Pablo Neruda és más elkötelezett internacionalista neve. Így a lakók nemcsak átnevelődnek, hanem könnyebben hazatalálnak.
Az üzemeltető - az önkormányzat leányvállalata, a „Wiener Wohnen” – az új törvényre hivatkozva megtiltotta a cipők, gyerekkocsik, lábtörlők lépcsőházi vagy folyosóra való kihelyezését, de az adventi koszorú eddig senkinek nem volt útjában. A bejárati ajtó ünnepekre való feldíszítése soha nem volt tiltva. Most is csak a tűzrendészeti szabályok betartása érdekében figyelmeztetnek, és az egyáltalán nem játszik szerepet, hogy az eredetileg csak osztrákoknak épített házakban egyre több „új osztrák” lakik. Talán sérti érzékenységüket az európaiak karácsonyi szokása, vagy csak a bécsi szoci városvezetés akar pápább lenni a pápánál, ahogy a populistának nevezett FPÖ képviselője fogalmaz.

Rab Irén 


(2 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amio 20181206 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 286 vendég böngészi

bav logo kicsi banner