Ring Magazin

Szerda, 2019. Február 20.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Hír és hátTér Pásztázó Felpörögve az Új Selyemútra

Felpörögve az Új Selyemútra

E-mail Nyomtatás PDF

001.kkcsucsgeza

A nemzetközileg elszigetelt sátánfajzat Orbán Viktor diktátor az izraeli Netanjahu miniszterelnök, majd az orosz Putyin elnök után fél éven belül legutóbb Li Ko-csiang kínai miniszterelnököt és diplomáciai csúcstalálkozón 16 további ország vezető politikusait látta vendégül.

fabry janos rogzult attitudFel is hördült a demokratikus értékek védelmére elkötelezett, független nyugati sajtó. „Meddig tűrjük még, hogy a renitens Orbán a Brüsszellel még csak nem is egyeztetett politikai nagy jövés-menéssel ismét veszélybe sodorja az unió egységét?!”- háborognak. Azt az egységet, amely a kétsebességes Európa erőltetésével maga törekszik önön maga megbontására.

A két sebesség lényege, hogy a menőzők, - a gazdaságilag legerősebb német és francia tagállam - egymás közötti szorosabb együttműködéssel elhúzhatnának a kevésbé versenyképes, lomhább országok táborától. Természetesen a vánszorgók közé sorolandók a szocializmus évtizedeinek terheit máig sem kihevert, kelet-európai országok is. Akiket az egység és a szolidaritás képmutató bajnokai most is lesajnált mostohagyerekként kezelnek. Lásd a kettős élelmiszerminőségi rendszerben a multik által évek óta méreg drágán ránk ömlesztett sok bóvli kaját. Vagy a minket beetetni szándékozó szellemi, erkölcsi bóvlit, amely szerint az ő általuk meghívott migránsok tömegét az emberiesség jelszavát pufogtatva velünk, az unió szegényeivel akarják eltartatni.

Bóvliból azonban mi is jól állunk, nem szorulunk importra. Itt van például a magát az intellektuális fölény illúziójába ringató derék hazai ellenzék. Akik mindig tudják a tutit. Élharcosainak horizontja azonban csupán a jövő évi parlamenti patkó puha bőrrel bevont ülőpárnájáig terjed. A Black Friday áruházi nyitást idéző tumultusban, egymás tiprása közepette ezen csupa ambició politikusok rá sem eszmélnek, hogy a legfrissebb budapesti nagy diplomáciai esemény nyomán a kínai tárgyaló partnerek által felajánlott, eddig még soha álmunkban sem látott dollár milliárdok röpködnek Kelet-Európa egén. Felcsillantva az esélyt, hogy a lefitymált, félre taposott sarkú cipőben, second hand boltokból páváskodó régió népei a pénzözönt okosan felhasználva a második sebességről a démoni Orbánnal az élen feljebb kapcsolva egyszer csak beintsen az elpuhult, öntelt, nárcisztikus nyugatnak. Az Új Selyemút mentén nem lesz korlátozást jelző közlekedési tábla. Vadul loboghat a hajunk a szélben!

A sebesség váltáshoz a nagy adok-kapok közepette azonban érdemes szem előtt tartani a nietzschei intelmet: „tudnunk kell megőrizni magunkat, ez a legerősebb próbája a függetlenségnek.”


Kruppa Géza


(3 értékelés)
 

Hozzászólások  

 
0 #1 Andor 2017-12-06 12:21
Köszönöm. Szeretem ezeket a lapokat. Szeretem a határozott értékrendű/véleményű lapokat, amik ennek ellenére nem pártosak. Ez ilyennek tűnik elsőre.
Idézet
 

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amio2019februar 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 160 vendég böngészi

bav logo kicsi banner