Ring Magazin

Kedd, 2019. Január 22.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód ÉLETMÓD A kínai Kakas

A kínai Kakas

E-mail Nyomtatás PDF

01.kinacsucs.kakasA kínai horoszkóp értelmében 2017 a Kakas éve. Politikusok, ország és cégvezetők tartják magukat Ázsiában nap, mint nap az asztrológia által előírtakhoz  A kínai felfogás alapján ebben az esztendőben például ( amely számukra majd csak 2018.februárjában ér véget) nincs más dolgunk mint Kakassá változni! Horoszkópjuk nagyon különbözik az európaitól. Nem pusztán a bontása alapján, - mely szerint évekre oszt és nem hónapokra - hanem az alkalmazása alapján is: 1 év egy ciklusidő, amely mindig ahhoz biztosít lehetőségeket, hogy megélhessük az aktuális állatjegy tulajdonságait. Jelesül most a Kakast, amely a nagyvilággal kapcsolatban is új irányokat és mérföldköveket jelöl ki. 

Ez az asztrológia immár évszázadok óta irányítja és sugallja a jövő döntéseit a Kínában, Koreában, Japánban vagy Vietnamban élő sok százmillió ember életében, az ő számukra ez a láthatatlan erő rendkívüli fontossággal bír. A keleti asztrológia a holdévek szerint alkotja meg számításait, a holdévek pedig ciklusokat alkotnak, melyek 60 évente ismétlődnek. A távol-keleti csillagjóslásban is hozzá lehet rendelni a kiinduló információkhoz számos személyes jellemzőt. A kínai állatövi jegyekhez így olyan tényezőket lehet rendelni, mint az Útitárs, melyet a születés órája határoz meg, valamint az öt elem, a Fém, a Tűz, a Föld, a Víz és a Fa közül a leginkább dominánsat. 


Az európai emberek évről-évre egyre jobban érdeklődnek a távol-keleti asztrológia iránt is. A kínai horoszkóp 2017-ben is számos tanácsot és hasznos jövendölést tartogat a nyugati civilizáció lakói számára is. Míg az európai zodiákusban a helyzetét havonta változtató égitest mozgása alapján Nap-asztrológia jött létre, addig a Távol-Kelet asztrológia a holdciklusok évenkénti váltakozásán alapuló holdasztrológia. Éppen emiatt esik Ázsiában az Újév napja minden évben más napra: 2017-ben január 28-val kezdődött. Mind a tizenkét kínai állatövi jegynek megvannak a gyengeségei és az erősségei, ha pedig ezt felismerik az érintettek, akkor csak nyerhetnek vele, hiszen az erősségek kihasználásával csak előnyre tehetnek szert, a gyengeségek ismerete pedig az önvizsgálatra és a hibák kijavítására is alkalmat adhat.

 Minden egyes kínai állatövi jegy egy külön rendszert alkot, egymáshoz nem hasonlítanak és egytől-egyig különálló szabályrendszerrel rendelkeznek. A kínai csillagjóslásban az állatok valódi élőlények, melyek saját dimenzióikban mozognak, teljesen önálló és egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek, saját táncukat járják és kijelölik haladásuk irányát és a határokat. Gyakran nem is lehet egyértelmű keretekbe és képletekbe elhelyezni saját kapcsolódásunkat és viszonyunkat kínai állatövi jegyünkhöz.

Változzunk Kakassá/2017

02.kinacsucs.kakasA nyugati társadalmakban a születésünktől a halálunkig terjedő időszakban mindent áthat a birtoklási vágy, vagyis az az elsődleges kérdés minden ember számára, hogy mit birtokolhat. Ez a felfogás jelentős eltérést mutat a keleti civilizációkkal összevetve. Az európai ember összes motivációja mögött gyakran csak az a kérdés húzódik meg, hogy mit és hogyan lehetne megszerezni, meghódítani, anyagi javakat és vagyont birtokolni; szerencsét, presztízst, hatalmat, hírnevet és a sikert a szerelemben is. Keleten azonban nem ez az életben a fő kérdés, hanem hogy mivé lehetünk?

A kínai ember nem úgy gondolkodik, hogy a horoszkópja alapján milyen képességekkel, tulajdonságokkal rendelkezik, hanem arra gondol, hogy milyen módon lehetne ő az, ami a körülötte lévő világ. Például milyen körülmény között Tigris, Majom, Kakas vagy éppen Kecske.

 Irányokra kell gondolni, melyek ritmikus és laza haladást jelentenek előre, egyfajta állatok közötti táncot, melyet a kínai állatjegyek lejtenek. Ráadásul minden állatnak megvannak a saját tánclépései, mellyel az élet táncában előre haladnak. Ezt a koreográfiát érdemes követni, minden évben. ( Kecskévé válni, Kígyóvá, Sárkánnyá ) az adott évtől függően. Megtapasztalva annak a jegynek minden dinamikáját. 

A Kakas éve: mindig meghatározó

A Kakas éve 2017. január 28-án kezdődött, a változékony Majom évét váltotta, és egészen 2018. február 15-ig tart majd, amikor is a Kutya lép helyébe. Ami etől az évtől a keleti asztrológia alapján várható volt:  a világ vezető nemzetei végre megállapodásra törekszenek, hogy megkíséreljenek békét teremteni a világ háborús övezeteiben, emellett kedvező feltételek keresnek a gazdasági fejlődések számára.

A 2017-es évet  történelmi jelentőségű események fogják jellemezni,  sok esetben a hosszú előkészítések erőfeszítései érnek eredménnyé. A Kakas évében, mindig történnek világraszóló események, ígypéldául  ekkor hódította meg az ember a Holdat, de a Kakas évében hajtotta végre a Concorde szuperszonikus repülő az első hangsebességnél is gyorsabb repülését. Ez az év kedvez a kiteljesedésnek, számos nagyszabású rendezvénynek és méltó világeseménynek. ( pl.: FINAS Vb Budapest. etc) 

Az átlagember egyéni sorsát illetően a Kakas éve egy hasznos és eredményes év lehet. Figyelmet fordíthatnak saját egészségükre és lelki egyensúlyukra. Az egészséges életmód előtérbe kerül, a jóga, az aerobik, a fitness. Étrendünkre is akaratlanul több figyelmet fordítunk és az  egészség megőrzése az egyik legfontosabb életvezetési szempont 2017-ben.

A Kakas éve ezentúl a törekvő és előrelátó embereknek hozza a legnagyobb sikert és elismerést.

A keleti asztrológia legfontosabb tanácsa 2017-re: ne hagyja a tehetségét, terveit és lehetőségeit veszni.

Forrás: officina.hu


(0 értékelés)
 

Migráció-szürreál

Rab Irén a göttingeni egyetem finnugor tanszékének lektoraként Németországban élte a magyarok megszokott, rendszeres külföldi életét az egyetem, a könyvtár, az uszoda és az általa alapított helyi „magyar klub” remekül szervezett kulturális rendezvényei között. Élte dolgos hétköznapjait és a kedves egyetemi város mindennapi életét, kerékpározott, kutyát sétáltatott, szívesen társalgott a szomszédokkal...
De egy napon hirtelen valami megváltozott, a szavak és mondatok a göttingeni polgárok szájában mintha szögletessé váltak volna ( a magyarral szemben ) és bár maradt a szokvány mosoly, mégis növekedett a távolság közte és a város lakói között. Valami nem stimmelt (es stimmt aber nicht!) a kedélyes egyetemi város és a kínjukban kerítést építő magyarok helyi képviselője, vagyis önmaga (Rab Irén) között...
Egy lebilincselő könyv, Európa változásairól, tényekkel és humorral, Rab Irén: Helyzet van című kötete

A RING arca

Hogyan indult, hova jutott el, s melyek a legfontosabb értékei?

Tisztelt Olvasóink! Kedves Barátaim!

A ringmagazin.hu értékelvű közéleti, gazdasági, kulturális portál fejlesztésén gondolkozva, fontosnak tartok egy rövid visszapillantást, annak a tisztázását, hogy honnan indultunk, hova jutottunk el és melyek azok az értékek, amelyeket a jövőben is meg kell őriznünk. Szükségesnek tartom ezt abból a megfontolásból is, hogy másoknak is lehetőséget adjak a véleményeik, javaslataik elmondására.

A teljes cikk itt olvasható! 

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amio 20181206 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 278 vendég böngészi

bav logo kicsi banner